x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Directorul Minei Livezeni, suspendat din funcție. A fost reținut de DIICOT

Directorul Minei Livezeni, suspendat din funcție. A fost reținut de DIICOT

de Redacția Jurnalul    |    19 Iul 2024   •   15:15
Directorul Minei Livezeni, suspendat din funcție. A fost reținut de DIICOT
Sursa foto: Hepta

Directorul Minei Livezeni, Ioan Nemeş, a fost reţinut de DIICOT, după ce în urmă cu două săptămâni anchetatorii au descins la sediul Complexului Energetic Valea Jiului (CEVJ) din Petroşani şi la sucursale din Valea Jiului.

Conducerea Complexului Energetic Valea Jiului a anunţat, vineri, suspendarea din funcţie a lui Ioan Nemeş, ca urmare a reţinerii acestuia.

"Având în vedere necesitatea asigurării condiţiilor optime pentru desfăşurarea activităţii la Sucursala E.M. Livezeni şi în conformitate cu politicile interne ale CEVJ, în contextul reţinerii pentru 24 de ore a domnului Nemeş Ioan, conducerea Societăţii Complexul Energetic Valea Jiului a decis suspendarea acestuia din funcţia de director, până la finalizarea anchetei.

Începând cu data de 19.07.2024, Preda Adrian se numeşte în funcţia de director al Sucursalei E.M. Livezeni. Până la această dată, Preda Adrian a ocupat funcţia de inginer şef electromecanic în cadrul executivului Societăţii Complexul Energetic Valea Jiului, fiind responsabil de coordonarea activităţilor din domeniul electromecanic la toate cele 6 sucursale ale CEVJ", se arată într-un comunicat al Complexului Energetic Valea Jiului.

Pe 3 iulie, la sediile Complexului Energetic Valea Jiului din Petroşani şi ale unor sucursale din cadrul acestuia din Valea Jiului, au fost efectuate percheziţii în baza unui mandat emis de DIICOT Deva privind suspiciunea unor posibile fapte penale.

CEVJ este format din Sucursala Electrocentrale Paroşeni, exploatările miniere Lonea, Livezeni, Vulcan şi Lupeni, la care se adaugă Sucursala Prestserv Petroşani - fosta staţie de salvare minieră. 

×
Subiecte în articol: mina livezeni diicot ioan nemes