x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie DNA apără procurorul din dosarul Colectiv, pentru care judecătorii CSM au cerut revocarea

DNA apără procurorul din dosarul Colectiv, pentru care judecătorii CSM au cerut revocarea

06 Sep 2021   •   17:13
DNA apără procurorul din dosarul Colectiv, pentru care judecătorii CSM au cerut revocarea

Procurorul șef DNA, Crin Bologa, nu ia în calcul revocarea din funcție a procurorului Melinda Diaconescu, după ce Secția de judecători din Consiliul Superior al Magistraturii a decis că în dosarul Colectiv a afectat independența și imparțialitatea judecătorilor.

Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii, cu majoritate de voturi, a constatat că procurorul care reprezintă Direcția Națională Anticorupție la ședințele de judecată ale dosarului „Colectiv”, prin formularea unei cereri de recuzare a judecătorilor din cadrul Curții de Apel București investiți cu soluționarea dosarului „Colectiv” și a judecătorilor investiți cu soluționarea cererii de recuzare, a afectat independența și imparțialitatea acestora.

Potrivit DNA, procurorul șef Crin Bologa a analizat conținutul hotărârii Secției pentru judecători din cadrul CSM și comportamentul procurorului Secției Judiciare Penale, Melinda Diaconescu, și a constatat că „nu există motive pentru a dispune revocarea acesteia din cadrul DNA”.

Acesta a constatat chiar că procurorul și-a îndeplinit atribuțiile de serviciu „cu profesionalism, onestitate și curaj”.

Procurorul Melinda Diaconescu a formulat o plângere prealabilă prin care cere Secției pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii revocarea hotărârii care o vizează. De asemenea, a formulat o cerere pentru apărarea reputației profesionale și a independenței la Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, cu referire la conținutul hotărârii și a discuțiilor ce au avut loc la ședința Secției pentru judecători.

(sursa: Mediafax)

×