x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie DNA a dezvăluit primele imagini incriminatoare în dosarul de mită al fostului ministru Nelu Tătaru

DNA a dezvăluit primele imagini incriminatoare în dosarul de mită al fostului ministru Nelu Tătaru

de Redacția Jurnalul    |    11 Oct 2024   •   15:25
DNA a dezvăluit primele imagini incriminatoare în dosarul de mită al fostului ministru Nelu Tătaru

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au solicitat vineri Parlamentului ridicarea imunității fostului ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, pentru a putea efectua percheziții informatice și domiciliare în dosarul în care acesta este acuzat că ar fi primit mită în perioada în care activa ca medic specialist. Cererea vine în contextul unei anchete care vizează presupuse fapte de corupție desfășurate între 3 aprilie și 12 iulie 2024, perioadă în care Tătaru ar fi primit sume de bani cuprinse între 100 și 500 de lei și bunuri alimentare de la pacienți sau rude ale acestora.

Primele imagini incriminatoare, surprinse pe 11 mai 2024 cu o cameră ascunsă, îl arată pe Nelu Tătaru într-un cabinet medical în timp ce un pacient îi întinde bancnote de 100 și 200 de lei, care sunt ulterior lăsate pe laptopul din birou. Tătaru nu pune mâna pe bani, însă aceste imagini au fost incluse în dosarul de urmărire penală, potrivit Antena 3 CNN.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că va susține în Parlament ridicarea imunității lui Tătaru. În total, DNA investighează 57 de fapte de luare de mită atribuite fostului ministru, care, potrivit ordonanței procurorilor, ar fi primit bani și bunuri în schimbul serviciilor medicale prestate la Spitalul Municipal „Dimitrie Castroian” din Huși.

Procurorii anticorupţie notează în ordonanţă că, în perioada 3 aprilie - 12 iulie, în calitate de medic specialist în cadrul Spitalului Municipal "Dimitrie Castroian" Huşi, Nelu Tătaru ar fi primit cu titlu de mită sume de bani cuprinse în general între 100 şi 500 de lei, precum şi bunuri alimentare, de la 45 de persoane (pacienţi/aparţinători), în legătură cu îndeplinirea îndatoririlor sale de serviciu în calitate de medic specialist, respectiv intervenţii chirurgicale, consult pacienţi ori eliberare de reţete medicale.

În cauză se mai efectuează urmărirea penală şi privitor la alte 27 de persoane care au calitatea de suspecţi pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, informează DNA.

Tătaru a fost audiat joi la DNA Iași, unde i s-au prezentat acuzațiile. La ieșirea din sediul DNA, fostul ministru a negat că ar fi cerut sau condiționat vreodată bani pentru a-și trata pacienții, afirmând că este nevinovat și că nu a văzut încă probele, inclusiv cele video. El s-a întrebat de ce nu a existat un flagrant în cazul său.

×