x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Dosar penal în REM, după ce un tavan s-a prăbușit într-un cămin de bătrâni

Dosar penal în REM, după ce un tavan s-a prăbușit într-un cămin de bătrâni

03 Noi 2016   •   17:14
Dosar penal în REM, după ce un tavan s-a prăbușit într-un cămin de bătrâni
Sursa foto: Foto: ziarulderoman.ro

Poliţiştii nemţeni au întocmit un dosar de cercetare penală in rem pentru infracţiunea de vătămare corporală gravă în cazul incidentului produs în noaptea de miercuri spre joi în Centrul de Îngrijiri şi Asistenţă (CIA) Roman, când într-un salon cu şase persoane s-a prăbuşit o parte din tavan. 

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ, Elena Bulgărea, a declarat, presei, că s-a efectuat o anchetă la locul incidentului şi urmează să se stabilească cine sunt persoanele vinovate. 

''Au fost transportate la Spitalul municipal Roman şase femei cu vârste cuprinse între 58 şi 84 de ani pentru a li se acorda asistenţă medicală. Poliţiştii au desfăşurat activitatea de cercetare la locul faptei, iar, în momentul de faţă, sunt efectuate cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă'', a spus Bulgărea. 

Joi dimineaţă, în jurul orei 03.15, într-un salon unde sunt cazate şase femei, persoane cu handicap parţial imobilizate la pat, s-a prăbuşit o parte din tavan. Au fost transportate la spital 6 persoane, două fiind diagnosticate cu contuzii uşoare iar celelalte patru cu atacuri de panică. Asistaţii din dormitorul alăturat au fost evacuaţi ulterior, pe holuri, pentru a se preveni consecinţele unui eveniment similar. 

Cauzele prăbuşirii tavanului fals sunt infiltraţiile de apă care au condus la cedarea grinzilor laterale de susţinere. 

Centrul de la Roman are 50 de beneficiari, persoane cu dizabilităţi, iar clădirea în care funcţionează este construită în anul 1850 şi este catalogată drept monument istoric. AGERPRES

×