x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Două anchete la DSP Dolj. Angajații au scos oameni din carantină și au făcut raportările nereale

Două anchete la DSP Dolj. Angajații au scos oameni din carantină și au făcut raportările nereale

07 Apr 2020   •   12:31
Două anchete la DSP Dolj. Angajații au scos oameni din carantină și au făcut raportările nereale
Sursa foto: Lucian Alecu

Angajaţi ai Direcţiei de Sănătate Publică Dolj sunt anchetaţi de procurori după ce au lăsat 4 persoane să plece dintr-un centru de carantină, înainte de sosirea rezultatelor testelor pentru COVID-19.

Potrivit anchetatorilor, cele 4 persoane au venit din străinătate în luna martie și au fost introduse într-un centru de carantină din judeţul Dolj.

Înainte de sosirea rezultatelor pentru coronavirus, angajaţii DSP Dolj au dispus scoaterea lor din carantină.

Cei 4 au mers în localitatea de domiciliu unde au intrat în contact cu alte persoane, iar câteva zile mai târziu rezultatele analizelor au arătat că au COVID-19.

Toţi au fost internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase Craiova, iar funcţionarii DSP sunt acum anchetaţi de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova pentru „abuz în serviciu şi zădărnicirea combaterii bolilor".

Funcţionarii DSP Dolj sunt anchetaţi şi într-un alt dosar penal pentru că, în perioada 16 martie- 4 aprilie, nu ar fi raportat autorităţilor judeţene zeci de persoane care au venit din străinătate şi care trebuiau să fie în autoizolare la domiciliu. Astfel, potrivit anchetatorilor, poliţiştii din Dolj nu au putut verifica dacă aceste persoane respectă sau nu măsurile impuse.

În acest caz, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova fac cercetări pentru „neglijenţă în serviciu şi zădărnicirea combaterii bolilor".

Mediafax

×