x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie 20 de kilograme de droguri, ascunse în roata de rezervă a mașinii unor brăileni

20 de kilograme de droguri, ascunse în roata de rezervă a mașinii unor brăileni

de Redacția Jurnalul    |    02 Sep 2023   •   17:20
20 de kilograme de droguri, ascunse în roata de rezervă a mașinii unor brăileni

Trei persoane au fost reținute în Brăila pentru trafic de droguri de mare risc. Traficanții transportau 30 de kilograme de droguri, din care 20 ascunse în roata de rezervă a mașinii. Valoarea pe piață a substanțelor e de circa 600.000 euro.

Procurorii DIICOT Galați au reținut pe o perioadă de 24 de ore trei indivizi cercetați pentru introducere în țară de droguri de mare risc și trafic de droguri de mare risc.

Indivizii, aflați într-un autoturism, au fost opriți în trafic în județul Brăila, iar la control a fost găsită cantitatea de 30 kilograme drog de mare risc 3-CMC, din care 20 de kilograme au fost ascunse în roata de rezervă a mașinii, iar 10 sub scaunul șoferului.

Valoarea de piață a acestei cantității de drog de mare risc, ce urma să fie vândută în județele Galați și Brăila, este de aproximativ 600.000 de euro.

„Precizăm că substanța 3-CMC, cu denumirea stradală Cristal, a fost introdusă în categoria drogurilor de mare risc printr-o modificare legislativă din martie 2023 (intrată în vigoare în luna aprilie), dată până la care era încadrată ca substanță psihoactivă. În cursul acestei zile, va fi sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Galați, cu propunerea de arestare preventivă a inculpaților, pentru o perioadă de 30 de zile”, informează DIICOT.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: droguri captura