x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Buzatu planifica din pușcarie să fugă din România cu secretara: Dacă reuşesc, mergem până în Ecuador!

Buzatu planifica din pușcarie să fugă din România cu secretara: Dacă reuşesc, mergem până în Ecuador!

de Redacția Jurnalul    |    15 Dec 2023   •   18:31
Buzatu planifica din pușcarie să fugă din România cu secretara: Dacă reuşesc, mergem până în Ecuador!

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Vaslui Dumitru Buzatu plănuia să fugă din România dacă va fi eliberat din arest, fiind interceptat de procurori în timp ce îi promitea secretarei sale că o va lua cu el în Ecuador.

Dumitru Buzatu a fost trimis în judecată de DNA pentru luare de mită, el fiind prins cu o geantă primită de la omul de afaceri Emil Savin, în care se afla suma de 1.250.000 lei, reprezentând 10% din valoarea facturilor decontate de CJ Vaslui către firma acestuia pentru lucrări de reabilitare a unui drum.

În documentele trimise în instanţă, procurorii solicită judecătorilor ca Dumitru Buzatu să rămână în arest preventiv, aducând ca argument faptul că acesta intenţionează să fugă din România, el fiind interceptat în timp ce îi face o propunere secretarei sale, Ana Maria Obreja, scrie Agerpres.

"Din convorbirile pe care Buzatu Dumitru le are cu martora Obreja Ana Maria, se observă clar că acesta trasează prin intermediul acesteia sarcini martorilor şi factorilor decidenţi din administraţia locală a judeţului. Vaslui. Totodată, Buzatu Dumitru îi propune martorei că, în cazul în care va fi eliberat, să plece împreună în Ecuador: Dacă reuşesc să (neinteligibil) mergem până în Ecuador! Vă iau şi pe voi!", se arată în documentele de la instanţă.

Ana Maria Obreja era o persoană apropiată lui Dumitru Buzatu, ea fiind cea care l-a însoţit la ferma lui Emil Savin, unde a fost primită geanta cu 1,2 milioane lei.

Astfel, în rechizitoriul trimis în instanţă există şi o interceptare cu discuţia dintre Buzatu şi Ana Maria Obreja despre geanta cu bani:

Ana Maria Obreja: A cui e geanta aceea, Nelu? Ăh?

Dumitru Buzatu: E geanta mea!

Ana Maria Obreja: (neinteligibil)

Dumitru Buzatu:...te doare capul?

Ana Maria: Şi ce ţipaţi aşa? V-a mai adus unul o geantă!

Mai mult, în timp ce se afla în arestul Poliţiei Iaşi, Dumitru Buzatu ar fi luat legătura cu mai mulţi martori din dosar, cărora le-a promis că se va răzbuna pe cei care au "montat această şmecherie".

"În ceea ce-l priveşte pe inculpatul Buzatu Dumitru, se observă că martorii audiaţi manifestă un puternic sentiment de temere faţă de inculpat, fiindu-le teamă să-i rostească numele şi preferând să-l individualizeze sub diferite funcţii pe care le-a ocupat (preşedintele CJ Vaslui, ordonatorul principal de credite). Inculpatul Buzatu Dumitru, care se află în custodia Centrului de Reţinere şi Arestare Preventivă Iaşi, a luat legătura cu mai mulţi martori audiaţi în prezenta cauză şi le-a promis că va afla cine 'a montat această şmecherie', dovedind un puternic sentiment de răzbunare. Se observă că cea mai aspră măsură preventivă nu îl opreşte pe inculpatul Buzatu Dumitru de a influenţa martorii şi de a-şi exercita în continuare atribuţiile de preşedinte a CJ Vaslui din CRAP Iaşi, deoarece trasează sarcini tuturor primarilor şi factorilor decidenţi din administraţia locală a judeţului Vaslui. În prezent, inculpatul Buzatu Dumitru nu manifestă o atitudine de îndreptare a comportamentului infracţional, acestuia părându-i rău că nu a fost atent pentru a nu putea fi tras la răspundere penală: "Păi bineînţeles că asta este făcută intenţionat, toată povestea asta în raport cu toată chestiunea aceasta, dar asta e. Dacă eu n-am fost atent, trebuia să fiu atent, asta-i! Doar ştiam lucrurile astea că de ani de zile urmăresc chestiunea aceasta", spun procurorii. 

×
Subiecte în articol: Dumitru Buzatu fuga secretara