x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Lovitură cruntă pentru Elena Udrea! ANAF scoate la licitație mai multe terenuri ale fostului ministru al Turismului

Lovitură cruntă pentru Elena Udrea! ANAF scoate la licitație mai multe terenuri ale fostului ministru al Turismului

de Redacția Jurnalul    |    03 Feb 2024   •   17:20
Lovitură cruntă pentru Elena Udrea! ANAF scoate la licitație mai multe terenuri ale fostului ministru al Turismului

ANAF a scos la licitație mai multe bunuri ale fostului ministru al Turismului Elena Udrea.

ANAF a scos la licitație șase terenuri deținute, integral sau în cotă parte, de fostul ministru al Turismului Elena Udrea. Este vorba de terenuri aflate sub sechestru pentru recuperarea prejudiciului în Dosarul Gala Bute.

Terenurile scoase la licitație de Fisc sunt situate intravilan, pe strada Constantin Godeanu, din Sectorul 1 al Capitalei. Vorbim de cinci locuri de aproximativ 880 mp, cu un preț evaluat la aproximativ 400.000 lei fiecare, și un teren de aproape 600 mp, respectiv o cotă de jumătate din lot, evaluat la 126.000 de lei.

În total, prețul de pornire anunțat de ANAF pentru această primă licitație sare de 2.200.000 de lei, la care se adaugă TVA. Anunțul privind vânzarea a fost publicat pe site-ul instituției pe 31 ianuarie.

Elena Udrea execută în prezent la Penitenciarul de femei Ploiești – Târgșoru Nou, pedeapsa din Dosarul Gala Bute: la 6 ani de închisoare cu executare.

Conform deciziei instanței, fostul ministru a fost obligat să plătească aproape 3 milioane de euro, despăgubiri civile, către Autoritatea Naţională pentru Turism şi 600.000 euro către martorul Corin Boian şi 300.000 euro către martorul Adrian Gărdean.

În plus, instanţa a dispus confiscarea în folosul statului de la Udrea a aproximativ 1 milion de lei.

 

 

 

 

×
Subiecte în articol:  Elena Udrea  fisc licitatie terenuri