x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Cererea de eliberare condiționată a fostului primar al Constanței, Radu Mazăre, a fost respinsă

Cererea de eliberare condiționată a fostului primar al Constanței, Radu Mazăre, a fost respinsă

de Redacția Jurnalul    |    17 Apr 2024   •   18:23
Cererea de eliberare condiționată a fostului primar al Constanței, Radu Mazăre, a fost respinsă

Cererea de eliberare condiționată a fostului primar al Constanței, Radu Ștefan Mazăre, a fost respinsă de magistrații Judecătoriei Sector 4 București.

„În baza art. 587 alin. (2) C.proc.pen. raportat la art. 59 C.pen. din 1969 cu aplicarea art. 5 alin. (1) C.pen. respinge cererea de liberare condiţionată formulată de petentul-condamnat MAZĂRE RADU ȘTEFAN, în prezent deţinut în Penitenciarul București-Jilava, ca neîntemeiată.

În temeiul art. 587 alin. (2) din C.proc.pen., fixează termen de reiterare de 9 luni, care va curge de la rămânerea definitivă a prezentei sentințe, după expirarea căruia propunerea sau cererea va putea fi reînnoită.

În baza art. 275 alin. (2) C.proc.pen. obligă petentul-condamnat la plata către stat a sumei de 300 lei cu titlu de cheltuieli judiciare. Cu drept de contestație în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunţată prin punerea soluției la dispoziția părților prin intermediul grefei instanței astăzi, 17.04.2024.”

Cu toate că Mazăre are dreptul să conteste această decizie, există un aspect crucial de luat în considerare: contestarea ar putea duce la prelungirea detenției sale, deoarece termenul de 9 luni va începe să curgă doar după judecarea contestației, potrivit Constanta.info.

Această decizie vine în urma unei condamnări definitive din februarie 2019, când Mazăre a primit 9 ani de închisoare în cadrul celebrului "Dosar al Retrocedărilor". Acest dosar a dus la condamnarea mai multor persoane, inclusiv afaceristul Cristian Borcea și fostul președinte al CJ Constanța, Nicușor Constantinescu, pentru un prejudiciu estimat la 114 milioane de euro.

Radu Mazăre a fost capturat în Madagascar în mai 2019 și adus înapoi în România pentru executarea pedepsei.

×