x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Eliminarea pensiilor speciale. Judecătorii Tribunalului Alba au hotărât să continue protestul pe perioadă nedeterminată

Eliminarea pensiilor speciale. Judecătorii Tribunalului Alba au hotărât să continue protestul pe perioadă nedeterminată

30 Ian 2020   •   14:53
Eliminarea pensiilor speciale. Judecătorii Tribunalului Alba au hotărât să continue protestul pe perioadă nedeterminată
Sursa foto: Emmanuel Huybrechts/ flickr.com

Judecătorii Tribunalului Alba au decis, joi, să continue pe perioadă nedeterminată protestul declanşat încă de săptămâna trecută, urmând să fie judecate doar cauzele urgente, potrivit unui comunicat transmis AGERPRES de către Biroul de Informare şi Relaţii Publice.

Astfel, prin Hotărârea nr.4/2020 a Adunării Generale a judecătorilor din cadrul Tribunalului Alba, întrunită joi, s-a decis continuarea protestului prin suspendarea activităţii de judecată pe perioadă nedeterminată, prin amânarea cauzelor, cu excepţia celor urgente.

Judecătorii Secţiei Penale vor intra în sală doar la cauzele în care sunt dispuse măsuri preventive, la cele de competenţa judecătorului de drepturi şi libertăţi, în cauze pentru care legea prevede judecarea de urgenţă sau într-un termen de cel mult cinci zile, respectiv în cauze reglementate de Legea nr.302/2004.

În ceea ce îi priveşte pe judecătorii Secţiei I civilă, vor fi judecate doar cauzele care vizează suspendarea executării silite, măsuri de protecţie urgente (Legea nr.272/2004), ordine de protecţie sau ordonanţă preşedinţială vizând minorii.

Secţia a II-a civilă, de contencios administrativ, fiscal şi de insolvenţă va avea activitate doar pe cauzele în care se iau în dezbatere procedura insolvenţei la cererea debitoarei, suspendări de act administrative sau de licitaţie.

Personalul auxiliar al Tribunalului Alba din cadrul departamentelor de relaţii cu publicul - Arhivă, Registratură, ca formă de protest, va asigura numai o treime din programul de lucru cu publicul, respectiv între orele 8,30 şi 10,30.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: pensii speciale tribunalul alba