x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Evaluare MCV. Predoiu, discuţii cu o delegaţie a Comisiei Europene despre modificarea Legilor Justiţiei

Evaluare MCV. Predoiu, discuţii cu o delegaţie a Comisiei Europene despre modificarea Legilor Justiţiei

12 Feb 2020   •   17:34
Evaluare MCV. Predoiu, discuţii cu o delegaţie a Comisiei Europene despre modificarea Legilor Justiţiei

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a avut miercuri o nouă întâlnire cu membrii unei delegaţii a Comisiei Europene, aflată în România în cadrul misiunii de evaluare a MCV, temele de discuţie axându-se asupra liniilor de acţiune şi calendarului privind modificarea Legilor Justiţiei şi punerea în acord a Codurilor penale cu deciziile Curţii Constituţionale.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Justiţiei, Predoiu a subliniat atenţia pe care premierul o acordă problemelor legate de Justiţie şi a explicat viziunea sa, care include, pentru următoarea perioadă, elaborarea unor proiecte de acte normative de către un grup de lucru inter-instituţional, constituit la nivelul ministerului, cu o consultare amplă a asociaţiilor de magistraţi, a societăţii civile şi a tuturor părţilor interesate.

El a evidenţiat că acţiunile ministerului trebuie să pună accent pe durabilitatea proiectului şi nu pe graba de a lua decizii, intenţie apreciată pozitiv de către partenerii de dialog, indică sursa citată.

Discuţiile au vizat şi executarea hotărârilor judecătoreşti în cauzele în al căror debitor este statul şi aspecte de management judiciar strategic.

Ministrul Justiţiei a prezentat progresele înregistrate şi soluţiile preconizate pentru accelerarea şi eficientizarea implementării acestora.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: MCV catalin predoiu legile justitiei