x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie False cadre medicale care au convins mai mulți oameni să cumpere aparatură sanitară, percheziționate

False cadre medicale care au convins mai mulți oameni să cumpere aparatură sanitară, percheziționate

28 Iul 2020   •   12:22
False cadre medicale care au convins mai mulți oameni să cumpere aparatură sanitară, percheziționate
Sursa foto: Foto: observator.tv

Peste 120 de polițiști din București fac, marți, 16 percheziții într-un dosar de înșelăciune, ce vizează false cadre sanitare care ar fi convins mai multe persoane că sunt bolnave și trebuie să cumpere aparatură medicală pentru a se trata. Un număr de 15 suspecți vor fi aduși la audieri.

Marți, la ora transmiterii aceste știri, peste 120 de poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, pun în aplicare, în cadrul unui dosar penal, 16 mandate de percheziţie domiciliară la sediile și punctele de lucru ale unor persoane juridice și la domiciliile mai multor suspecţi, cu privire la savârşirea infracţiunii de înşelăciune.

„Vor fi puse in aplicare 15 mandate de aducere, audierile urmând a se efectua de către poliţisti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice”, conform Poliției București.

Oamenii legii au date care indică faptul că în perioada 2017-2020, mai multe persoane vătămate ar fi fost înşelate de către reprezentanţii unor societati comerciale, care, după atragerea persoanelor vătămate prin promisiunea efectuării unor analize medicale gratuite, le-ar fi indus în eroare prin prezentarea unor rezultate care atestau o stare precară de sănătate.

Ulterior, ar fi profitat de starea de tulburare creată şi ar fi determinat persoanele vătămate să cumpere aparate comercializate la preţuri nejustificat de mari raportat la prețul de achiziție al acestora.

„Aparatele respective nu se afla pe lista dispozitivelor medicale a ANMDMR, iarsocietăţile comerciale nu au angajati cu studii medicale sau aviz de practică în medicina complementară. In cazul in care persoanele vătămate doreau rezilierea contractului, acestea ar fi întâmpinat mari greutăţi în recuperarea sumelor de bani achitate cu titlul de avans”, conform Poliției București.

(sursa: Mediafax)

×