x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Florian Coldea, audiat de procurorii Secției Speciale pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție

Florian Coldea, audiat de procurorii Secției Speciale pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție

08 Sep 2020   •   11:45
Florian Coldea, audiat de procurorii Secției Speciale pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție
Sursa foto: Hepta

Fostul prim adjunct al directorului Serviciului Român de Informații (SRI), Florian Coldea, s-a prezentat, marți, la sediul Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) pentru a fi audiat.

Coldea nu a dat nicio declarație la intrarea în sediului SIIJ.

Audierea acestuia vine în contextul în care fostul procuror DNA Prahova, Mircea Negulescu, zis „Portocală”, a declarat că Florian Coldea s-ar fi implicat în ancheta care-l viza pe fostul deputat și om de afaceri Sebastian Ghiță. Mai mult, Negulescu a afirmat chiar că fostul șef al SRI Prahova, Sabin Iancu, ar fi avut rolul să-l urmărească și să-i transmită lui Coldea informații despre evoluțiile în dosarul lui Sebastian Ghiță.

Tot marți a fost citat pentru audieri și fostul șef al SRI Prahova, Sabin Iancu.

De asemenea, și Mircea Negulescu este cercetat de Secția Specială, sun control judiciaer, fiind acuzat că a falsificat probe și a constrâns mai multe persoane să facă declarații mincinoase în două cauze instrumentate când era procuror la DNA Ploiești.

 

×