x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Fostul primar din Slatina a fost adus în țară. Acesta era dat în urmărire internațională

Fostul primar din Slatina a fost adus în țară. Acesta era dat în urmărire internațională

de Redacția Jurnalul    |    14 Dec 2023   •   09:18
Fostul primar din Slatina a fost adus în țară. Acesta era dat în urmărire internațională

Fostul primar din Slatina, Minel Florin Prina, urmărit internațional, a fost adus în țară. Numărul persoanelor ajunse din străinătate în structurile Administrației Naționale a Penitenciarelor anul acesta se apropie de 1000, a anunțat Alina Gorghiu, ministrul Justiției.

„Fugarul Minel Florin Prina, fostul primar al Municipiului Slatina a fost adus în țară. În această noapte a ajuns la penitenciarul Rahova. Era ultimul fugar dintre condamnații în același dosar cu Darius Vâlcov care se sustrăgea de la pedeapsă. El are de executat 4 ani și 6 luni de închisoare. Și în acest dosar, se face justiție până la capăt!”, susține Alina Gorghiu.

Ea a mulțumit autorităților din Italia pentru cooperarea judiciară bună și spune că, anul acesta, circa 100 de fugari au fost aduși numai din această țară.

„În total, numărul persoanelor ajunse din străinătate în structurile Administrației Naționale a Penitenciarelor anul acesta se apropie de 1000. Dintre aceștia, peste 700 sunt fugari condamnați de instanțele românești. O altă categorie, peste 260 de persoane, sunt cetățeni care au comis fapte în străinătate dar au solicitat să execute pedeapsa în țară. Este o dovadă a faptului că în penitenciarele românești sunt condiții preferabile celor din alte țări. Fugarii care invocă condițiile din penitenciare pentru a evita predarea către România vehiculează informații false”, mai spune ministrul Justiției.

Anterior, IGPR a anunțat că, în cursul nopții de miercuri spre joi, un bărbat de 50 de ani, urmărit internațional, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență și complicitate la infracțiunea de spălarea banilor, a fost adus în țară, de către o escortă a poliței.

Bărbatul a fost condamnat la 4 ani și 6 luni de închisoare de către Tribunalul București.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×