x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Fostul director al Spitalului Malaxa a fost trimis în judecată pentru corupție

Fostul director al Spitalului Malaxa a fost trimis în judecată pentru corupție

29 Sep 2020   •   11:20
Fostul director al Spitalului Malaxa a fost trimis în judecată pentru corupție

Fostul director al Spitalului Malaxa, Florin Secureanu, a fost trimis în judecată pentru săvârşirea a cinci infracţiuni de abuz în serviciu. Două dintre faptele săvârșite sunt în formă continuată. 

În acelaşi dosar, a fost trimis în judecată pentru complicitate la abuz în serviciu reprezentantul unor societăţi comerciale.

Secureanu a dispus efectuarea unor plăți de 648.193 lei, în perioada 2009-2016, din fondurile spitalului pentru mai multe firme, potrivit unui comunicat DNA. 

 în calitate de manager al Spitalului Clinic "Nicolae Malaxa" din Bucureşti şi ordonator de credite, ar fi dispus, în perioada 2009 - 2016, efectuarea unor plăţi în cuantum total de 648.193 lei din fondurile unităţii sanitare către mai multe societăţi comerciale, printre care şi cele administrate de celălalt inculpat.

Banii ar fi fost plătiți pentru operaţiuni comerciale care nu s-au derulat în realitate privind achiziţia unor produse şi servicii destinate unităţii medicale, cât şi pentru bunuri achiziţionate la preţuri şi de şase ori mai mari faţă de cele de achiziţie.

Spitalul Clinic "Nicolae Malaxa" din Bucureşti s-a constituit parte civilă cu suma de 648.193 lei.

În cauză s-a instituit măsura sechestrului asigurător asupra unor bunuri imobile ce aparţin fostului director.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti cu propunere de menţinere a măsurilor asigurătorii.

Florin Secureanu a mai fost trimis în judecată de DNA, în mai 2017, pentru săvârşirea infracţiunilor de delapidare şi luare de mită.

×
Subiecte în articol: malaxa Florin Secureanu dna