x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Gabriel Oprea la ieşirea de la DNA: Am fost chemat în calitate de suspect

Gabriel Oprea la ieşirea de la DNA: Am fost chemat în calitate de suspect

17 Oct 2016   •   11:37
Gabriel Oprea la ieşirea de la DNA: Am fost chemat în calitate de suspect

Fostul vicepremier Gabriel Oprea a declarat că a fost chemat luni la Direcţia Naţională Anticorupţie în calitate de suspect. 

"Am fost chemat în calitate de suspect. Este această cruce pe care o să o duc toată viaţa, o mare tragedie în care a murit tânărul coleg Gigină. Eram, se ştie public, în timpul serviciului, veneam de la o instituţie parteneră şi a căzut la câteva sute metri de aici. Nu se grăbea nimeni. În urma cercetărilor şi viteza mea şi viteza maşinii care ne însoţea de Poliţie era de sub 60 de kilometri pe oră, deci nu se grăbea nimeni. Repet, cer iertare familiei, ştiu ce înseamnă să ai un deces în familie, am trecut prin aşa ceva. Este o mare tragedie pe care nu şi-a dorit-o nimeni. Nu veneam de la restaurant, nu veneam de la cârciumă, veneam din timpul serviciului. În acea zi am fost la mai multe instituţii, de fapt asta era procedura", a afirmat Oprea. 

El a susţinut că a respectat un regulament al Ministerului de Interne. "Nu era vorba de orgoliu. Vă rog să verificaţi, cât am fost ministru al Apărării Naţionale, timp de 30 de luni de zile am mers cu maşina mea, pe benzina mea şi nu mi-a trebuit maşina de la instituţie. Când am venit la Ministerul de Interne am vrut să merg cu maşina mea. Mi s-a spus foarte clar că sunt alte reguli având în vedere Ministerul de Interne. Acest regulament este din anul 2000, prin care ministrul de Interne, mai mult, ministrul de stat sau viceprim-ministrul are protecţie şi pază 20 de ore din 24. Nu am folosit-o 24 de ore din 24", a adăugat fostul ministru de Interne. 

Oprea a spus că a aflat de accident la aproximativ 15 minute după ce s-a produs. 

Întrebat de ce a acceptat să fie însoţită coloana de un motociclist pe timp de ploaie, fostul vicepremier a răspuns: "Nu erau atribuţiunile mele. Nici nu ştiam că există. Nu o spun ca pe o scuză. Activitatea de zi cu zi la MApN şi MAI se face foarte clar prin ordine şi regulamente foarte clare. De toate aceste lucruri se ocupă poliţia rutieră". 

Gabriel Oprea, fost viceprim-ministru pentru Securitate Naţională şi ministru al Afacerilor Interne, s-a prezentat, luni, la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, fiind citat în dosarul privind moartea agentului Bogdan Gigină. 

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis vineri ministrului Justiţiei cererea de urmărire penală a fostului vicepremier Gabriel Oprea, pentru faptele ce fac obiectul respectivului dosar. AGERPRES

×
Subiecte în articol: gebriel oprea