x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Gabriel Oprea va fi audiat ca martor în dosarul de corupţie al fostului primar Neculai Onţanu

Gabriel Oprea va fi audiat ca martor în dosarul de corupţie al fostului primar Neculai Onţanu

18 Oct 2016   •   11:53
Gabriel Oprea va fi audiat ca martor în dosarul de corupţie al fostului primar Neculai Onţanu
Sursa foto: Dan Marinescu/Intact Images

Curtea de Apel Bucureşti a decis marţi ca fostul vicepremier Gabriel Oprea să fie audiat, în calitate de martor, în dosarul în care Neculai Onţanu, fost primar al Sectorului 2, este judecat pentru luare de mită. 

Audierea lui Gabriel Oprea a fost cerută de avocaţii inculpaţilor din acest dosar, inclusiv de cei care îl apără pe Onţanu, la primul termen pe fond al procesului, desfăşurat marţi la Curtea de Apel Bucureşti. 

Următorul termen al procesului a fost stabilit pentru 15 noiembrie. 

Neculai Onţanu a fost trimis în judecată în iunie 2016 de DNA sub acuzaţia că, în perioada 2006 - 2007, a acceptat promisiunea unor foloase materiale de la un beneficiar al unor drepturi litigioase (denunţător în cauză), pentru ca în schimb să faciliteze procedura de reconstituire a dreptului de proprietate asupra mai multor terenuri ce totalizau 83.500 mp, situate pe raza Sectorului 2. 

În dosar au mai fost deferiţi justiţiei Toma Şutru, la data faptelor secretar al Consiliului local al Sectorului 2, Loredana Radu şi Aurel Radu. 

Neculai Onţanu este acuzat că a pretins şi primit, în mod indirect, o suprafaţă de 1.500 mp cu o valoare de piaţă estimată la 1.441.495 euro (pe strada Barbu Văcărescu din Sectorul 2 - o zonă rezidenţială) şi care a fost transferată de denunţător, în mod gratuit, prin intermediul unor contracte de vânzare-cumpărare fictive, către două persoane interpuse, indicate de fostul primar. Cele două persoane sunt Loredana Radu şi Aurel Radu. 

Terenul primit de avocata Loredana Radu ca mită pentru Neculai Onţanu ar fi fost revândut apoi fostului vicepremier Gabriel Oprea. După vânzarea terenului către Gabriel Oprea, Loredana Radu a obţinut de la Primăria Sectorului 2 o autorizaţie de construcţie pentru un imobil cu 10 etaje, care ulterior a şi fost ridicat. AGERPRES

×
Subiecte în articol: gabriel oprea neculai ontanu