x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Ghislaine Maxwell a fost condamnată la 20 de ani de închisoare pentru trafic sexual

Ghislaine Maxwell a fost condamnată la 20 de ani de închisoare pentru trafic sexual

29 Iun 2022   •   11:20
Ghislaine Maxwell a fost condamnată la 20 de ani de închisoare pentru trafic sexual

Ghislaine Maxwell a fost condamnată la 20 de ani de închisoare pentru că l-a ajutat pe Jeffrey Epstein, infractor sexual și om de afaceri, să abuzeze sexual adolescente, relatează Reuters.

Ghislaine Maxwell, persoană publică, în vârstă de 60 de ani, a fost condamnată în decembrie pentru că a recrutat și a pregătit patru fete pentru a avea relații sexuale cu Epstein, pe atunci iubitul ei, între 1994 și 2004.

Epstein s-a sinucis într-o celulă din Manhattan în 2019, la vârsta de 66 de ani, în timp ce își aștepta propriul proces pentru trafic sexual. A fost unul dintre cele mai mediatizate cazuri în urma mișcării #MeToo, care a încurajat femeile să vorbească despre abuzurile sexuale.

În mărturiile adesea emoționante și explicite din timpul procesului, patru femei au declarat că Maxwell a avut un rol central în cazul lor de abuz.

Săptămâna trecută, procurorii au declarat că aceasta merită să petreacă cel puțin 30 de ani în spatele gratiilor pentru cele cinci acuzații pentru care a fost condamnată.

Avocații lui Maxwell declaraseră anterior în documentele din instanță că aceasta ar trebui să fie condamnată la cel mult 5 ani și un sfert, argumentând că a fost găsită țap ispășitor pentru crimele lui Epstein și că a petrecut deja o perioadă semnificativă de timp în închisoare.

Maxwell a fost arestată în iulie 2020 și i s-a refuzat în mod repetat eliberarea pe cauțiune. Avocatul ei a comparat condițiile sale de detenție cu cele ale lui Hannibal Lecter din "Tăcerea mieilor".

(sursa: Mediafax)

×