x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Ghiţă, la DNA Ploieşti: Nu am dat 225.000 de euro nici unui partid, nici lui Tony Blair

Ghiţă, la DNA Ploieşti: Nu am dat 225.000 de euro nici unui partid, nici lui Tony Blair

06 Sep 2016   •   18:26
Ghiţă, la DNA Ploieşti: Nu am dat 225.000 de euro nici unui partid, nici lui Tony Blair

Deputatul Sebastian Ghiţă a declarat, marţi după-amiază, la intrarea în sediul DNA Ploieşti unde va fi audiat în dosarul lui Victor Ponta, că nu i-a dat bani fostului premier britanic Tony Blair. 

Întrebat dacă a dat bani pentru PSD, acesta a spus că a dat doar sumele publicate în Monitorul Oficial. 

De asemenea, întrebat cu privire la suma de 220.000 de euro despre care procurorii spun că Victor Ponta a primit-o pentru confirmarea propunerii unui om de afaceri drept candidat într-un colegiu în care exista certitudinea că acesta va câştiga, Sebastian Ghiţă a negat că ar avea vreo legătură cu aceşti bani. 

"Nu am dat 225.000 de euro niciunui partid, nici lui Tony Blair, nici plus, minus, nu am dat eu, Sebastian Ghiţă, niciodată aceşti bani", a spus Ghiţă, răspunzând unei întrebări. 

Procurorii anticorupţie spun că Victor Ponta şi-a folosit autoritatea pentru confirmarea propunerii unui om de afaceri drept candidat într-un colegiu în care exista certitudinea că acesta va câştiga. 

"Pentru desemnarea drept candidat pe listele unui partid politic a unui om de afaceri, într-un colegiu electoral în care formaţiunea politică să aibă certitudinea că va obţine mandatul pentru care se candida, Ponta Victor Viorel, în calitatea sa de preşedinte al respectivului partid politic, şi-a folosit autoritatea pentru confirmarea propunerii acelui om de afaceri pe lista de candidaţi", se arată într-un comunicat al DNA. 

Confirmarea propunerii a fost făcută de Ponta în scopul obţinerii de foloase ce nu i se cuveneau, constând în plata sumei de 220.000 euro, necesară organizării unei vizite în România a unei personalităţi politice străine, mai arată DNA. 

Surse apropiate anchetei spun că personalitatea politică străină despre care este vorba în acest caz ar fi fostul premier britanic Tony Blair. AGERPRES

×