x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Gigi Becali contestă sancţiunea primită de la Comisia de Disciplină FRF

Gigi Becali contestă sancţiunea primită de la Comisia de Disciplină FRF

05 Mar 2019   •   13:24
Gigi Becali contestă sancţiunea primită de la Comisia de Disciplină FRF
Sursa foto: Bogdan Iurascu/Intact Images

Finanţatorul echipei de fotbal FCSB, Gigi Becali, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, că va ataca decizia Comisiei de Disciplină a FRF în civil, considerând că nu a făcut declaraţii sexiste, ci doar şi-a exprimat o părere.
'Ce declaraţii sexiste? O părere este o părere, poţi să fie amendat pentru o părere? Părerea este părere şi discriminarea este discriminare. Ce, nu mai avem dreptul la o părere? Ei au luat decizia, dar o vom ataca în civil. Nu e vorba de bani, că nu e mare lucru, sunt 3.000 de euro, dar e problema de principiu. Trebuie să înţelegem şi noi în ţara asta că trebuie să respectăm şi să aplicăm legea, nu îţi dau eu amendă pentru că aşa vreau eu, că eu am puterea. Cam aşa e în România, îţi dau eu amendă, că eu sunt comisia. Cum a zis ăla de la PSD, pentru că putem. Aşa fac şi ei, pentru că pot. Eu o să atac decizia şi dacă judecătorul zice că trebuie să o plătesc, o plătesc, că nu am ce face. Dar eu am obligaţia, când e ceva nedrept şi nelegal, să atrag atenţia', a declarat Becali.
Comisia de Disciplină din cadrul Federaţiei Române de Fotbal a decis sancţionarea finanţatorului Gigi Becali cu o penalitate sportivă de 15.000 de lei şi cu 5.000 de lei a grupării FCSB în urma declaraţiilor sexiste făcute de omul de afaceri.
"În temeiul art. 54 alin. 1 din Regulamentul Disciplinar al FRF/LPF se sancţionează pârâtul George Becali cu penalitate sportivă în cuantum de 15.000 lei. În temeiul art. 54 alin. 1 din Regulamentul Disciplinar al FRF/LPF se sancţionează pârâtul Fotbal Club FCSB SA cu penalitate sportiva în cuantum de 5.000 lei", se arată în soluţia Comisiei de Disciplină publicată, marţi, pe site-ul oficial al Federaţiei Române de Fotbal.
Comisia de Disciplină a FRF a fost sesizată la sfârşitul anului trecut de secretarul general al Federaţiei Române de Fotbal, Radu Vişan, în urma unor declaraţii discriminatoare la adresa femeilor făcute de Gigi Becali.
La 20 decembrie 2018, Gigi Becali a comentat la postul de televiziune Pro X anunţul UEFA prin care tuturor cluburilor din Europa le-a fost recomandat să îşi înfiinţeze echipe de fotbal feminin: "Dacă vor să mă pună să am echipă feminină, mă retrag din fotbal. Cum adică să faci lucruri împotriva lui Dumnezeu? Am şi eu păcatele mele. Dar lucruri nefireşti nu fac. Nu! Asta e aliniere la ideile lui Satan. Fetele să joace handbal, baschet... Cum să joace o femeie fotbal? Nu e făcută pentru fotbal. Mădularele ei nu sunt făcute pentru fotbal. Femeia a fost făcută de Dumnezeu din bărbat, pentru bărbat. Femeia e făcută să fie atrasă bărbatul de ea. Dacă facem asta, batjocorim formele făcute de Dumnezeu ca să îl atragă pe bărbat. O schimonosim pe femeie! Boxul şi fotbalul le schimonosesc pe femei".

AGERPRES

×
Subiecte în articol: gigi becali frf