x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie GIP: Camelia Bogdan își bate joc de instanțele de judecată din România

GIP: Camelia Bogdan își bate joc de instanțele de judecată din România

de Redacția Jurnalul    |    12 Oct 2023   •   17:46
GIP: Camelia Bogdan își bate joc de instanțele de judecată din România

Din cauza tergiversărilor Cameliei Bogdan, procesul dintre aceasta și firma Crescent intră în al patrulea an de judecată.

În urma sancțiunilor disciplinare care au culminat cu excluderea sa definitivă din magistratură, fosta judecătoare Camelia Bogdan, în prezent angajata unui offshore din insulele Cayman, a început să atace pe toată lumea, de la instituțiile statului și instanțe de judecată la bănci și firme private.

Una dintre țintele atacurilor Cameliei Bogdan a fost firma Crescent Commercial & Maritime. În 2020, firma a dat-o în judecată pe Bogdan pentru afirmații mincinoase.

Procesul se judecă în prezent la Tribunalul București. La ultimul termen, în 11 octombrie 2023, Camelia Bogdan a forțat o nouă amânare a cauzei, pentru 17 ianuarie 2024.

Pretextele invocate de Camelia Bogdan pentru a tergiversa procesul sunt dintre cele mai fanteziste:

- Fosta judecătoare susține că nu a citit comunicările Tribunalului București care i-au fost trimise pe email, pentru că acestea ar fi intrat în Spam.

- Camelia Bogdan afirmă că nu i-au fost trimise actele la adresa din SUA, ci doar la adresa de domiciliu din România (deși în evidențele instanțelor există dovezi ale expedierii documentelor și în SUA).

- Camelia Bogdan, aflată în sala de judecată, transmite prin email adrese și acte judecătorilor în timpul ședinței de judecată șamd.

Toate acestea obligă judecătorii români la verificări suplimentare, determinând amânarea cauzei.

Tot datorită tergiversărilor Cameliei Bogdan, procesul pe care chiar aceasta îl intentase GIP, Antenei 3, mai multor jurnaliști, instituții publice și asociații neguvernamentale, process început în 2019, s-a încheiat abia în 2023. Camelia Bogdan a pierdut în cele din urmă definitiv acest process. Prin Decizia nr. 1413 din 28 septembrie 2023, Înalta Curte a obligat-o pe fosta judecătoare să plătească 10.000 lei lui Mircea Badea, Mugur Ciuvică, Mihai Gâdea, Antenei 3 şi Grupului de Investigaţii Politice.

După prima sa excludere din magistratură, în 2017, Camelia Bogdan a început să lanseze acuzații absurde la adresa judecătorilor din România, intentând peste 100 de procese, a formulat zeci de plângeri la Consiliul Superior al Magistraturii și a tergiversat procesele în care era parte, sufocând instanțele cu mii de pagini de înscrisuri fără relevanță și cu cereri dintre cele mai aberante.

Camelia Bogdan își bate joc de instanțele de judecată din România.

Mugur Ciuvică

 

×