x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Gorghiu: 15.000 de dosare privind infracțiuni sexuale în primul semestru din 2024

Gorghiu: 15.000 de dosare privind infracțiuni sexuale în primul semestru din 2024

de Redacția Jurnalul    |    01 Aug 2024   •   19:56
Gorghiu: 15.000 de dosare privind infracțiuni sexuale în primul semestru din 2024

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a declară că doar în primul semestru din acest an, la unitățile de parchet din țară sunt în lucru 15.000 de dosare privind infracțiunile sexuale.

„În primul semestru al anului 2024 sunt în lucru la Parchete aproximativ 15.000 de dosare privind infracțiuni sexuale. Deci e un fenomen amplu, care trebuie diminuat și avem pârghii să-l diminuăm”, spune Gorghiu, pe Facebook.

Alina Gorghiu precizează că toate instituțiile statului trebuie să sancționeze „ticăloșia unora”.

„Cazurile de abuz din universități sunt de notorietate în aceste zile și e important ca instituțiile statului toate să se mobilizeze pentru a putea să sancționăm ticăloșia unora. Cu toții ne dorim să nu existe traumă în societate mai ales la generațiile tinere”, mai spune Gorghiu.

Ministrul le transmite tinerilor că „legea îi apără și statul modifică legislația în continuare pentru a vă apăra și mai bine”. De asemenea, ea îi îndeamnă să nu le fie frică și să raporteze abuzatorii, „indiferent cine sunt”.

Declarațiile vin după ce polițiștii Capitalei au început investigațiile în cazul acuzaţii aduse profesorului Alfred Bulai de la SNSPA. Cercetările se fac pentru folosirea funcției în scop sexual.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: gorghiu infracţiuni sexual