x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Gorghiu, despre cazul Dumitrescu: ne afectează într-o anumită măsură activitatea politică

Gorghiu, despre cazul Dumitrescu: ne afectează într-o anumită măsură activitatea politică

de Redacția Jurnalul    |    02 Feb 2024   •   14:45
Gorghiu, despre cazul Dumitrescu: ne afectează într-o anumită măsură activitatea politică

Ministrul liberal al Justiției, Alina Gorghiu, a declarat vineri că dosarul de corupție în care este implicat președintele Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu, afectează activitatea politică. Totuși, conduita a fost corectă, a spus Gorghiu.

Alina Gorghiu a declarat vineri că în calitatea sa de ministru al Justiției nu poate comenta dosarul în care este implicat liderul Consiliului Județean Prahova, liberalul Iulian Dumitrescu. Gorghiu a spus că demisia din partid reprezintă un gest normal.

„Este conduita firească atunci când un lider al partidului este acuzat de acte de corupție”, a explicat Gorghiu

„Organele își vor face treaba”, a mai spus Gorghiu. PNL nu interferează cu justiția, așa cum fac alte partide și alți politicieni, a adăugat Gorghiu spunând că „un exemplu este Drulă...atacă justiția, dacă nu e membru USR implicat într-o anchetă penală, atunci sunt toți buni de plată, dacă este vorba despre un membru USR este alb curat ca Alba ca Zăpada”.

Alina Gorghiu a recunoscut că scandalul de corupție afectează imaginea PNL.

„Orice dosar de asemenea amploare ne afectează într-o anumită măsură activitatea politică, dar conduita a fost corectă, așteptăm să vedem cum avansează ancheta”, a precizat Alin Gorghiu.

Președintele Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu, a anunțat, joi seara, după ce a fost pus sub control judiciar în dosarul deschis de DNA, că demisionează din toate funcțiile din partid.

„Având în vedere existența dosarului în care DNA mi-a adus acuzațiile prezentate public, am luat decizia să demisionez din toate funcţiile din partid, deoarece partidul nu are nicio legătură cu această speță”, a spus Iulian Dumitrescu, joi seara, pe pagina sa de Facebook.

Procurorii DNA i-au plasat joi seara sub control judiciar pe Iulian Dumitrescu, președintele Consiliului Județean Prahova, pe sora sa, Angelica Marilena Lambrea, și pe cumnatul său, Adrian Daniel Lambrea.

 

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: gorghiu ministru dumitrescu