x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Gorghiu anunță înființarea a noi posturi de procuror DIICOT pentru combaterea traficului stradal

Gorghiu anunță înființarea a noi posturi de procuror DIICOT pentru combaterea traficului stradal

de Redacția Jurnalul    |    22 Sep 2023   •   22:45
Gorghiu anunță înființarea a noi posturi de procuror DIICOT pentru combaterea traficului stradal

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, anunță înființarea mai multor posturi de procurori DIICOT specializați pe combaterea traficului stradal, cel din centrele universitare și trafic la festivaluri. De asemenea, ea propune Legea „2 Mai”, similară legii Anastasia.

„O veste foarte bună, o să o văd materializată sper printr-o hotărâre de guvern cât se poate de repede ca să poată urma procedura cu concursuri. Este vorba de 25 de poziții noi de procurori la DIICOT, care vor fi concentrați într-un serviciu specializat pe combaterea traficului stradal, pe raza București -Ilfov, 8 procurori - un birou anti-drog - în cadrul serviciului teritorial Constanța și posturi alocate în județe care au centre universitare, cu turism foarte ridicat, punctual unde sunt festivaluri în desfășurare. Le mulțumesc colegilor de la DIICOT că mi-au înaintat acest memorandum”, spune ministrul Justiției, Alina Gorghiu.

Ca măsuri de prevenție, ea precizează că ANA a instruit anul acesta 11.300 de profesori care ar trebui să poată identifica semnele de consum de droguri la elevi.

„Nu ne putem permite să nu facem acest efort colectiv, nu doar instiutiile de la nivel național, DIICOT, Poliție, pot să stăvilească acest fenomen și e nevoie de suportul întregii societăți, de părinți, de profesori, de orice ONG, etc. Războiul este unul asimetric, resursele statului sunt limitate față de miliardele pe care traficanții le au și le pun la bătaie”, adaugă Gorghiu.

Alina Gorghiu a vorbit vineri și despre „Legea 2 Mai”, o lege care urmează „Legea Anastasia”, prin care îşi propune ca „traficanţii de droguri de mare risc, cocaină, heroină, fentanil, să nu mai aibă posibilitatea să primească suspendarea executării pedepsei”.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: gorghiu trafic droguri