x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Șocant! Grefier de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației, acuzat că a furat sute de dosare

Șocant! Grefier de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației, acuzat că a furat sute de dosare

de Redacția Jurnalul    |    06 Mar 2024   •   10:28
Șocant! Grefier de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației, acuzat că a furat sute de dosare

Un grefier din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației, județul Maramureș, acuzat că a furat sute de dosare, a fost trimis în judecată.

Potrivit Direcției Generale Anticorupție (DGA), în 29 februarie, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș a finalizat cercetările efectuate împreună cu ofițerii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Maramureș și a dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a unui grefier în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației.

Acesta este acuzat de sustragerea sau distrugerea de înscrisuri, uzurparea de calități oficiale, favorizarea făptuitorului, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.

În rechizitoriu se arată că grefierul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației, în data de 11 noiembrie 2023, a sustras un număr de 323 dosare penale si alte înscrisuri oficiale, înregistrate sau aparținând Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației și le-a depozitat într-un spațiu aflat în apropierea imobilului în care locuia.

„La data de 2 noiembrie 2023, în timp ce a fost abordat de către o persoană, martor în cauză, și-a asumat, fără drept, calitatea de procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației și i-a dat de înțeles martorului că va întocmi o soluție de netrimitere in judecată în dosarul penal în care acesta era cercetat pentru săvârșirea unei infracțiuni la regimul rutier, comisă în stare de recidivă postexecutorie, întocmind ulterior, în fals, o ordonanță de clasare, prin contrafacerea semnăturii procurorului, pentru a împiedica tragerea la răspundere penală a acestuia. Totodată, inculpatul i-a înmânat ulterior celui din urmă un exemplar al ordonanței de clasare”, se arată în rechizitoriu.

În 23 decembrie 2023, polițiști anticorupție din cadrul Serviciului Judeţean Anticorupţie Maramureş, cu sprijinul unor echipe de luptători din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Maramureș, în baza ordonanţelor de delegare emise de procurorul competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș, au făcut trei percheziţii domiciliare în județul Maramureș.

În aceeași cauză, în 28 decembrie 2023, polițiști anticorupție din cadrul Serviciului Judeţean Anticorupţie Bistrița Năsăud, în baza ordonanţei de delegare emisă de procurorul competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș, au efectuat o percheziţie domiciliară, în județul Bistrița Năsăud.

Dosarul a fost trimis spre judecare Judecătoriei Baia Mare.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: grefier furt dosare