x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Guvernul contesta moţiunea de cenzură depusă de PSD la CCR

Guvernul contesta moţiunea de cenzură depusă de PSD la CCR

21 Aug 2020   •   11:08
Guvernul contesta moţiunea de cenzură depusă de PSD la CCR

Ionel Dancă, șeful Cancelariei Prim-ministrului,depune, vineri, la ora 11.00, la sediul CCR, sesizarea referitoare la conflictul juridic de natură constituțională determinat de moțiunea de cenzură.

Demersul a fost anunțat de joi de premierul Ludovic Orban.

„Analizăm posibilitatea nu de a ataca la Curte, ci de a invoca un conflict juridic de natură constituțională privitor la depunerea unei moțiuni de cenzură în vacanța parlamentară. În 30 de ani nu s-a întâmplat așa ceva. Sesiune extraordinară… de fapt e vacanță parlamentară. Sesiunea extraordinară se convoacă tocmai pentru că e vacanță parlamentară. Ce țară ar fi aia în care Guvernul ar fi asediat în vacanțele parlamentare cu moțiuni de cenzură?”, anunță Ludovic Orban.

El cataloghează moțiunea de cenzură drept „un act de iresponsabilitate care atacă interesele fundamentale ale României și ale societății românești”.

Moțiunea de cenzură „Guvernul PNL - De la Pandemie la pande-mită generalizată” a fost depusă luni, a anunțat liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu.

„Am depus moțiunea de cenzură împotriva celui mai dezastruos guvern pe care l-a avut România în ultimii 30 de ani. În loc să vină cu soluții pe care toți românii le așteptau, guvernul Orban a devenit factorul agravant al pandemiei. Rezultatul îl vedem cu toții – au scăpat total de sub control pandemia, au distrus economia și au prăbușit nivelul de trai al românilor”, a declarat Marcel Ciolacu.

El a mai spus că negociază pentru susținerea moțiunii cu toate formațiunile parlamentare, mai puțin cu PNL și PMP.

Mediafax

×
Subiecte în articol: moţiunea de cenzură psd CCR