x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Interlopul care a înjunghiat un bărbat în Târgu Jiu și a fugit, prins în Belgia

Interlopul care a înjunghiat un bărbat în Târgu Jiu și a fugit, prins în Belgia

de Redacția Jurnalul    |    13 Oct 2023   •   18:45
Interlopul care a înjunghiat un bărbat în Târgu Jiu și a fugit, prins în Belgia

Interlopul care în luna septembrie a înjunghiat un bărbat pe o stradă din Târgu Jiu și apoi a fugit a fost prins în Belgia, a anunțat vineri Poliția.

„La data de 12 octombrie a.c., în urma schimbului de informații realizat prin intermediul Biroului Sirene din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională – I.G.P.R., dintre polițiștii Serviciului de Investigații Criminale - Inspectoratul de Poliție Județean Gorj și autoritățile judiciare din Belgia, a fost depistat un bărbat, de 29 de ani, din municipiul Târgu Jiu, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la infracțiunea de omor, pe teritoriul Belgiei, în Bruxelles”, a transmis IGPR.

Bărbatul se află în custodia autorităților beligiene, urmând a fi demarată procedura predării.

În 23 septembrie, interlopul ar fi avut un conflict spontan cu un bărbat pe o stradă din Târgu Jiu și l-a înjunghiat cu un cuţit în abdomen.

După comiterea agresiunii, polițiștii și procurorul de caz au efectuat activități pentru depistarea bănuitului și probarea activității infracționale a acestuia, precum și a celor care l-au sprijinit să se sustragă de la urmărirea penală.

Astfel, au fost emise 8 mandate de arestare preventivă, dintre care 3 în lipsă, pentru mai multe persoane care l-ar fi sprijinit pe bărbat să se sustragă de la urmărirea penală și să treacă frontiera de stat în mod fraudulos.

De asemenea, pe parcursul cercetărilor, au fost efectuate 6 percheziții domiciliare, la locuințele mai multor persoane, ca urmare a sprijinului acordat în scopul îngreunării cercetărilor în cauza penală.

IGPR anunță că, în cadrul dosarului penal, pe lângă infracțiunea de tentativă la omor sunt efectuate cercetări și pentru săvârșirea infracțiunilor de favorizarea făptuitorului, trecerea frauduloasă a frontierei de stat și complicitate la trecerea frauduloasă a frontierei de stat.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: interlop belgia