x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Procurorii DNA au descins la sediul Ministerului Finanțelor. Biroul secretarului general adjunct, sigilat în urma unor suspiciuni de corupție

Procurorii DNA au descins la sediul Ministerului Finanțelor. Biroul secretarului general adjunct, sigilat în urma unor suspiciuni de corupție

de Redacția Jurnalul    |    12 Dec 2023   •   12:00
Procurorii DNA au descins la sediul Ministerului Finanțelor. Biroul secretarului general adjunct, sigilat în urma unor suspiciuni de corupție
Sursa foto: Lucian Alecu

Într-o acțiune spectaculoasă desfășurată astăzi, procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au efectuat percheziții la Ministerul Finanțelor, semnalele fiind clare că această operațiune vizează presupuse infracțiuni de corupție comise de funcționari publici. Unul dintre birourile sigilate aparține lui Ioan Cristian Purice, secretar general adjunct al instituției.

Ioan Cristian Purice, inspector la Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF), a fost delegat temporar la Ministerul Finanțelor, unde și-a asumat funcția de secretar general adjunct. Informațiile sugerează că acesta este așteptat să se prezinte la Ministerul Finanțelor pentru a fi informat cu privire la acțiunile procurorilor DNA.

Conform primelor informații, DNA investighează suspiciuni legate de săvârșirea unor infracțiuni de corupție în legătură cu o procedură de achiziție publică derulată în 2023. Aceasta viza implementarea unor servicii IT în spitalele din București. Perchezițiile au avut loc atât la Ministerul Finanțelor, cât și la alte două instituții publice din București.

În comunicatul emis, DNA a confirmat că procurorii au beneficiat de sprijinul Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) – Direcția de Operațiuni Speciale și al Inspectoratului General al Jandarmeriei Române în cadrul operațiunii.

Surse apropiate anchetei susțin că, imediat după sigilarea biroului lui Ioan Cristian Purice, procurorii DNA s-au deplasat la domiciliul acestuia pentru a efectua percheziții suplimentare. Detaliile complete ale investigației vor fi furnizate în funcție de evoluția actelor procedurale.

Ministerul Finanțelor, despre perchezițiile DNA: Activitatea nu este afectată

Activitatea instituției nu este afectată, susțin reprezentanții Ministerului Finanțelor, după informațiile potrivit cărora marți procurorii DNA fac percheziții la sediul instituției.

„În legătură cu informațiile apărute în mass-media despre perchezițiile procurorilor Direcției Naționale Anticorupție la sediul Ministerului Finanțelor, facem următoarele precizări: Ministerul de Finanțe își reafirmă angajamentul pentru transparență, statul de drept și lupta împotriva corupției. Așteptăm mai multe informații oficiale pentru a dispune măsurile imediate de izolare a situației și de înlăturare a oricărui risc de vulnerabilizare a activității instituției”, a transmis ministerul.

Aceasta asigură că activitatea instituției nu este afectată în niciun fel de această situație.

„În paralel, vom lua toate măsurile interne necesare pentru a asigura că această situație este gestionată în conformitate cu standardele etice și legale. Suntem deplin angajați să promovăm integritatea și etica în toate aspectele activității noastre, iar orice încălcare a acestor principii va fi tratată cu maximă seriozitate”, mai arată Ministerul Finanțelor.

 

×