x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Iranian reţinut pentru uciderea bărbatului găsit împuşcat în maşină, pe o stradă din Voluntari

Iranian reţinut pentru uciderea bărbatului găsit împuşcat în maşină, pe o stradă din Voluntari

29 Mar 2016   •   17:52
Iranian reţinut pentru uciderea bărbatului găsit împuşcat în maşină, pe o stradă din Voluntari

Un iranian a fost reţinut pentru uciderea bărbatului găsit împuşcat în cap, în maşină, pe o stradă din Voluntari, judeţul Ilfov, procurorii cerând marţi Tribunalului Ilfov arestarea preventivă a acestuia.

Procurorii Parchetului Tribunalului Ilfov îl acuză pe Hosseini Anvari Seyed Amirhossein că, în 23 martie, l-a împuşcat în cap pe iranianul Naseh Javadi Bahman, în timp ce se afla cu acesta într-o maşină Hyundai Tucson, parcată pe strada Matei Millo din Voluntari.

Iranianul a fost găsit abia în 24 martie, când o persoană care trecea prin zonă a anunţat poliţiştii că într-o maşină este un bărbat împuşcat.

"În cauza constituită la Parchetul de pe lângă Tribunal Ilfov având ca obiect decesul cetăţeanului iranian N.J.B., descoperit în cursul zilei de 24 martie 2016 într-un autoturism situat pe o stradă din oraşul Voluntari, judeţul Ilfov, procurorii au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul Hosseini Anvari Seyed Amirhossein (tot cetăţean iranian), sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor”, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului instanţei supreme.     

Procurorii au cerut Tribunalului Ilfov arestarea preventivă lui Hosseini Anvari Seyed Amirhossein, pentru omor.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, iniţial, o primă ipoteză a anchetei a fost că Naseh Javadi Bahman s-ar fi sinucis. Ulterior, anchetatorii au găsit în maşină tubul unui cartuş tras, dar nu şi pistolul, aşa încât varianta sinuciderii a fost înlocuită cu suspiciunea de omor.

Din primele verificări s-a constatat că bărbatul decedat era încuiat în maşină, iar cheile se aflau în contact. Pe bancheta din spate a maşinii a fost găsit tubul unui cartuş de calibrul  9 mm. Maşina în care a fost găsit bărbatul aparţine soţiei acestuia, au precizat sursele citate.

Naseh Javadi Bahman ar fi fost forţat să plece de la locuinţa sa din Giurgiu şi ar fi condus sub ameninţarea pistolului, până în Voluntari, unde a fost executat. Imediat ce a fost descoperit cadavrul, au fost făcute mai multe percheziţii la locuinţa acestuia din Giurgiu şi la un apartament pe care îl deţinea în cartierul Drumul Taberei din Capitală.

Principalul suspect a fost identificat pe baza urmelor papilare pe care le-a lăsat în maşina victimei. De asemenea, sunt în analiza anchetatorilor mai multe imagini de pe camerele de supraveghere.

Sursele citate au precizat că suspectul a plecat la scurt timp după crimă în Iran, iar luni, după ce a revenit în România, a fost preluat de poliţişti şi dus la audieri.

Hosseini Anvari Seyed Amirhossein i-ar fi datorat 100.000 de dolari conaţionalului său. Victima făcea schimb valutar “la negru”, pentru afaceriştii care doreau să convertească sume mari în condiţii mai avantajoase decât la casele de schimb valutar. 

Sursa: news.ro

×
Subiecte în articol: iranian arestat crima din voluntari