x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Judecătoria sectorului 4: Piedone nu poate candida pentru funcţia de primar; decizia nu este definitivă

Judecătoria sectorului 4: Piedone nu poate candida pentru funcţia de primar; decizia nu este definitivă

27 Apr 2016   •   18:33
Judecătoria sectorului 4: Piedone nu poate candida pentru funcţia de primar; decizia nu este definitivă
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Judecătoria sectorului 4 a decis miercuri că fostul primar Cristian Popescu Piedone nu mai poate candida pentru un nou mandat. Decizia nu este definitivă, scrie AGERPRES

Judecătoria sectorului 4 a decis miercuri că fostul primar Cristian Popescu Piedone nu mai poate candida pentru un nou mandat.

Magistraţii au admis miercuri mai multe contestaţii depuse de rude ale victimelor incendiului de la Colectiv şi de avocatul Gheorghe Piperea şi au respins candidatura lui Piedone la funcţia de primar al sectorului 4. Decizia nu este însă definitivă şi poate fi atacată cu apel.

"Admite excepţia nulităţii cererii invocată din oficiu. Anulează contestaţia formulată de petentul Marin Mario Cezar în contradictoriu cu intimatul Popescu Cristian Victor Piedone, ca nesemnată. Respinge excepţia autorităţii de lucru judecat invocată de petenţii Gheorghe Pipera, Iancu Eugen Cătălin, Hogea George Narcis, Golu Adrian, Corcău Alexandru Constantin, ca neîntemeiată. Admite contestaţiile la legea electorală, conexate, formulate de petenţii Eleonora Arjoca, Gheorghe Pipera, Iancu Eugen Cătălin, Hogea George Narcis, Golu Adrian şi Corcău Alexandru Constantin în contradictoriu cu intimatul Popescu Cristian Victor Piedone. Respinge candidatura intimatului Popescu Cristian Victor Piedone pentru funcţia de primar al sectorului 4 Bucureşti. Cu apel în termen de 24 de ore de la pronunţare, cererea de apel se va depune la Tribunalul Bucureşti", se arată în decizia judecătorilor.

În sala de judecată, contestatarii au arătat că Piedone a primit deja o decizie definitivă din partea Tribunalului Bucureşti prin care i s-a respins candidatura pentru un nou mandat.

De asemenea, ei au spus că este curios faptul că Piedone a strâns semnăturile de susţinere într-un timp atât de scurt, solicitând magistraţilor să verifice listele.

În plus, avocata Eleonora Arjoca a precizat că, în cazul alegerilor, candidaturile depuse pe mai multe liste sunt nule de drept, referindu-se la faptul că Piedone a candidat mai întâi ca independent, apoi din partea unui partid politic.

Contestaţiile vin după ce Piedone şi-a depus din nou candidatura, de data aceasta din partea Partidului Puterii Umaniste şi nu ca independent, după ce primise o decizie nefavorabilă în instanţă.

Astfel, pe 19 aprilie, Tribunalul Bucureşti a admis o contestaţie a avocatului Gheorghe Piperea şi a decis definitiv că Piedone nu mai poate candida pentru un nou mandat, deoarece aproape jumătate din lista depusă la BEC cu 5.076 de susţinători conţinea nereguli, respectiv faptul că nu erau completate toate rubricile privind sectorul în care susţinătorii îşi au domiciliul sau reşedinţa, vârsta sau cetăţenia acestora.

În aceste condiţii, Piedone a demarat o nouă campanie pentru strângerea de semnături şi a prezentat sâmbătă Biroului Electoral sector patru liste cu aproape 5.600 de semnături.

×
Subiecte în articol: Cristian Popescu Piedon