x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Judecătorii de la ICCJ se pregătesc de verdict în dosarul Alina Bica - Ovidiu Tender

Judecătorii de la ICCJ se pregătesc de verdict în dosarul Alina Bica - Ovidiu Tender

21 Oct 2019   •   14:41
Judecătorii de la ICCJ se pregătesc de verdict în dosarul Alina Bica - Ovidiu Tender
Sursa foto: CRISTIAN NISTOR / AGERPRES FOTO

Completul de cinci judecători de la instanța supremă, care rejudecă apelul din dosarul în care Alina Bica este acuzată de favorizarea omului de afaceri Ovidiu Tender, a anunțat avocații să se pregătească pentru pledoariile finale. Instanța a arătat că, la termenul din 18 noiembrie, dorește să audieze ultimii doi martori admiși și a pus în vederea apărătorilor să fie pregătiți să depună și concluzii.

Completul de cinci judecători a oprit apărarea să introducă o nouă cerere în proces, privind situația juridică a dosarului după motivarea deciziei CCR legată de specializarea completurilor de judecată.

Apărătoarea Alinei Bica dorea să pună în discuție un nou motiv de nulitate absolută a cazului, generat din faptul că instanța primară, completul de trei judecători de la ICCJ, a fost nelegal constituită înturcât nu a fost un complet specializat, desemnat prin hotărâre de colegiu a instanței supreme. Avocata nu a putut invoca această cerere pentru că judecătorii au arătat că întâi trebuie audiați cei doi martori care au răspuns citării instanței de judecată.

După audierea acestora, avocata nu a mai avut posibiltatea de a relua discutarea noii cereri dar o poate face oricând pe durata judecării procesului.

În acest dosar, Alina Bica a fost condamnată definitiv la patru ani de închisoare cu executare pentru favorizarea omului de afaceri Ovidiu Tender. Decizia definitivă a fost desființată însă, ca urmare a faptului că CCR a stabilit nelegală compunerea completurilor de cinci judecători de la ICCJ.

Un complet de cinci judecători dezbate din nou faza apelului din acest dosar după admiterea contestației în anulare.

stiripesurse.ro

×
Subiecte în articol: alina bica ovidiu tender ICCJ