x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Kovesi: Nu ştiu de ce a demisionat domnul Ungureanu; DNA nu a fost în conflict cu SIE

Kovesi: Nu ştiu de ce a demisionat domnul Ungureanu; DNA nu a fost în conflict cu SIE

26 Sep 2016   •   22:50
Kovesi: Nu ştiu de ce a demisionat domnul Ungureanu; DNA nu a fost în conflict cu SIE

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a declarat, luni, că nu cunoaşte motivele demisiei lui Mihai-Răzvan Ungureanu din funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe (SIE).

"Nu ştiu de ca a demisionat domnul Ungureanu. Pot să vă spun doar că DNA nu a fost în conflict nici cu SIE, nici cu alte instituţii ale statului. În urmă cu câteva luni, am declarat public că în ultimii ani nu am primit de la SIE nicio informaţie legată de fapte de corupţie. Acesta nu e un conflict, e o realitate", a declarat Kovesi, la TVR 1.

Şefa DNA a subliniat că serviciile de informaţii, inclusiv SIE, au obligaţia de a transmite DNA toate datele pe care le au despre fapte de corupţie.

"Potrivit legii, un serviciu de informaţii, atunci când intră în posesia unor informaţii de corupţie, este obligat să ne sesizeze despre acea faptă. Eu, în urmă cu câteva luni, acest lucru am spus public, că nu am primit astfel de sesizări de la SIE. Atât. (...) Aştept în continuare să primim informaţii de la SIE, pentru că aşa scrie în lege. (...) Pentru a-şi face ei datoria nu trebuie să avem nici relaţii instituţionale, să ne întâlnim, să facem protocoale sau alte discuţi. Pur şi simplu DNA şi SIE trebuie să respecte legea, când vorbim de infracţiuni de corupţie", a spus Laura Codruţa Kovesi.

Mihai-Răzvan Ungureanu şi-a dat luni demisia din funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că Mihai-Răzvan Ungureanu a menţionat motive personale pentru demisia de la şefia SIE, adăugând că va face o nouă propunere pentru conducerea serviciului, cel mai probabil, după alegerile parlamentare. www.agerpres.ro

×