x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Kovesi, prima reacţie în scandalul momentului! Şefa DNA, spionată de firma unui fost director Mossad

Kovesi, prima reacţie în scandalul momentului! Şefa DNA, spionată de firma unui fost director Mossad

06 Apr 2016   •   11:01
Kovesi, prima reacţie în scandalul momentului! Şefa DNA, spionată de firma unui fost director Mossad

Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a precizat miercuri, referitor la informaţiile apărute în presă potrivit cărora s-ar fi intenţionat intimidarea sa, că a fost vorba despre o "încercare nereuşită".

"Este un dosar în curs la altă unitate de Parchet în care nu am calitate şi în acest moment nu pot comenta. A fost o încercare nereuşită de intimidare", a declarat şefa DNA.

Citeşte şi RISE Project: Şefa DNA, spionată de firma unui fost director Mossad; patru israelieni sunt anchetaţi de DIICOT

Surse au declarat anterior pentru AGERPRES că o firmă israeliană a angajat foşti ofiţeri de informaţii israelieni să facă acest lucru la comanda unui client, cel mai probabil inculpat într-un dosar de la DNA.

"Au fost încercări de intimidare şi hărţuire a şefei DNA şi a apropiaţilor", au menţionat sursele citate.

Potrivit Rise Project, patru cetăţeni israelieni sunt anchetaţi de DIICOT pentru spionarea comunicaţiilor şi tentative de compromitere a Laurei Codruţa Kovesi.

Doi dintre suspecţi, Dan Zorella şi Avi Yanus, foşti ofiţeri de informaţii, sunt co-fondatori şi directori executivi ai firmei israeliene de investigaţii private Black Cube, companie în care a activat Meir Dagan, fost director Mossad (spionajul israelian) în perioada 2002-2011, mai arată Rise Project.

Sursa: AGERPRES

×