x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Lazăr: Am contestat hotărârea CSM, pe care o apreciez ca nelegală

Lazăr: Am contestat hotărârea CSM, pe care o apreciez ca nelegală

03 Dec 2018   •   14:25
Lazăr: Am contestat hotărârea CSM, pe care o apreciez ca nelegală

Procurorul general Augustin Lazăr a anunţat, luni, că a contestat hotărârea Plenului CSM prin care s-a stabilit că el a încălcat Codul deontologic al judecătorilor şi procurorilor atunci când a vorbit despre ''inculpaţi de rang înalt'', urmând ca instanţa să dea o decizie în acest caz.

"Am contestat hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii din data de 3 decembrie 2018, hotărâre prin care, la limita majorităţii, a fost desfiinţată hotărârea Secţiei pentru procurori nr. 376 din 26 iunie 2018, care stabilea că nu există indicii privind încălcarea dispoziţiilor art.17 din Codul deontologic al judecătorilor şi procurorilor. Soluţia Plenului Consiliului Superior al Magistraturii o apreciez ca nelegală şi urmează ca instanţa competentă, sesizată în termenul legal, să hotărască asupra contestaţiei formulate", se arată într-un mesaj al procurorului general postat pe pagina de Facebook a Ministerului Public.

Augustin Lazăr a declarat, luni, pentru AGERPRES, că decizia plenului CSM este nelegală şi o va ataca în instanţă.

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a decis luni că există indicii privind încălcarea de către procurorul general Augustin Lazăr a Codului deontologic atunci când acesta a vorbit despre ''inculpaţi de rang înalt'', făcând referire la anumiţi membri din comisiile speciale parlamentare.

Anul trecut, Lazăr a făcut o declaraţie în care a vorbit despre ''inculpaţi de rang înalt'', făcând referire la anumiţi membri din comisiile speciale parlamentare.

Inspecţia Judiciară a propus sancţionarea lui, susţinând că procurorul general a încălcat Codul deontologic atunci când a afirmat că "inculpaţi de rang înalt" îi hărţuiesc pe procurori în comisiile speciale parlamentare.

Pe 26 iunie, Secţia pentru procurori a CSM a respins solicitarea de sancţionare, însă Inspecţia Judiciară a contestat decizia la plenul CSM.

Luni, Plenul CSM a admis, cu majoritate de voturi, contestaţia Inspecţiei Judiciare. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Augustin Lazăr