x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Lovitură pentru Tăriceanu. DNA cere urmărirea penală a liderului ALDE

Lovitură pentru Tăriceanu. DNA cere urmărirea penală a liderului ALDE

07 Noi 2018   •   20:32
Lovitură pentru Tăriceanu. DNA cere urmărirea penală a liderului ALDE

Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului, ar putea fi anchetat într-un nou dosar. Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut Senatului să aprobe urmărire penală a liderului ALDE, pentru fapte comise în calitate de premier. Tăriceanu este acuzat de luare de mită într-un nou dosar, potrivit Antena 3. 

"Pe procedură, se cere avizul, se pleacă de la DNA către Parchetul de pe Înalta Curte de Casație și Justiție, în atenția Procurorului General a României, Augustin Lazăr. El repartizează această lucrare unui consilier din subordine, iar consilierul este cel care întocmește documentația și trimite către Senat.

Sursele declară că încă de săptămâna trecută s-ar fi primit la Parchetul General această solicitare din partea celor de la DNA. Acum însă, pe procedură, dacă se va da aviz favorabil pentru începerea urmăririi penale în cazul lui Călin Popescu Tăriceanu, a doua zi președintele Senatului va fi chemat la DNA, i se va aduce la cunoștință acest lucru, pentru a da o declarație", explică reporterul Antena 3 Roxana Ciucă.

×
Subiecte în articol: Călin Popescu Tăriceanu