x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Mădălin Voicu trebuie să depună cauţiunea de 500.000 de lei în termen de 10 zile

Mădălin Voicu trebuie să depună cauţiunea de 500.000 de lei în termen de 10 zile

18 Feb 2016   •   13:08
Mădălin Voicu trebuie să depună cauţiunea de 500.000 de lei în termen de 10 zile
Sursa foto: Christian Silva/Intact Images

Deputatul Mădălin Voicu, pus sub control judiciar pe cauţiune, trebuie să depună garanţia în sumă de 500.000 de lei în termen de 10 zile, potrivit unui comunicat al DNA transmis joi AGERPRES.

"Inculpatul va depune, în termen de 10 zile de la data emiterii prezentei ordonanţe, o cauţiune în valoare de 500.000 lei, ce va fi consemnată pe numele inculpatului, la dispoziţia DNA", se precizează în comunicat.

Măsura controlului judiciar pe cauţiune pentru 60 de zile a fost dispusă, conform aceleiaşi surse, "în scopul asigurării bunei desfăşurări a procesului penal, împiedicării sustragerii inculpatului de la urmărirea penală şi prevenirii săvârşirii altor infracţiuni", după ce Camera Deputaţilor a respins cererea de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a lui Mădălin Voicu.

Pe durata controlului judiciar, Mădălin Voicu trebuie să respecte mai multe obligaţii: să se prezinte la DNA şi la Secţia 6 Poliţie Bucureşti ori de câte ori este chemat, să informeze de îndată procurorii şi organele de poliţie desemnate cu supravegherea cu privire la schimbarea locuinţei, să se prezinte la organele de poliţie desemnate cu supravegherea conform programului de supraveghere sau ori de câte ori este chemat, să nu depăşească teritoriul României decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului şi să nu se apropie de ceilalţi inculpaţi sau participanţi la comiterea infracţiunii şi să nu comunice cu aceştia direct sau indirect, pe nicio cale.

"Inculpatului Voicu Mădălin Ştefan i se atrage atenţia că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive", se menţionează în comunicatul DNA.

Plenul Camerei Deputaţilor a respins, miercuri, cererile DNA pentru încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a deputatului Mădălin Voicu, cercetat pentru trafic de influenţă, fals în declaraţii şi spălare de bani, toate în formă continuată. AGERPRES

×