x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Magistratul Octavia Spineanu-Matei - candidatul României pentru funcția de judecător la Tribunalul UE

Magistratul Octavia Spineanu-Matei - candidatul României pentru funcția de judecător la Tribunalul UE

25 Feb 2016   •   08:13
Magistratul Octavia Spineanu-Matei - candidatul României pentru funcția de judecător la Tribunalul UE
Sursa foto: virtualphoto/Getty Images/iStockphoto

Magistratul Octavia Spineanu-Matei a fost nominalizată de Guvern pentru a candida la funcția de judecător la Tribunalul Uniunii Europene, a anunțat, miercuri, Biroul de presă al Executivului.

Propunerile de rezervă sunt Norel Rosner și Laura Ivanovici.

"Printr-un memorandum adoptat astăzi, Executivul a aprobat nominalizările Comisiei de selecție conduse de ministrul Justiției, Raluca Alexandra Prună", se menționează în comunicatul Guvernului.

Propunerea României va fi transmisă până pe 29 februarie, având în vedere că mandatul actualului judecător român la Tribunalul Uniunii Europene, Andrei Popescu, expiră la 31 august.

Potrivit art. 254 din Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene (TFUE), judecătorii Tribunalului sunt numiți de comun acord de guvernele statelor membre, pentru o perioadă de șase ani. Persoanele numite sunt alese de fiecare stat membru dintre personalități care oferă garanții depline de independență și care au capacitatea necesară pentru exercitarea unor înalte funcții jurisdicționale.

Pe 19 februarie, Octavia Spineanu-Matei, directorul Institutului Național al Magistraturii, a fost nominalizată pentru funcția de judecător la Tribunalul Uniunii Europene, conform unei informări publicate pe site-ul Ministerului Justiției.

Nominalizarea a fost făcută de o Comisie de selecție, în urma punctajelor obținute de candidați la proba interviului. După depunerea dosarelor, au fost acceptați zece candidați.  

Agerpres

×
Subiecte în articol: Octavia Spineanu-Matei