x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Marcel Vela, modificări ale unui ordin pentru cei din arest, după ce Sorina Pintea a fost dusă în cătușe la medic

Marcel Vela, modificări ale unui ordin pentru cei din arest, după ce Sorina Pintea a fost dusă în cătușe la medic

05 Mar 2020   •   14:35
Marcel Vela, modificări ale unui ordin pentru cei din arest, după ce Sorina Pintea a fost dusă în cătușe la medic
Sursa foto: antena3

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunţat joi, la audierile din Parlament, că va schimba un ordin care prevedea că toţi cei aflaţi în arest preventiv trebuie încătuşaţi atunci când părăsesc arestul, scrie Antena 3.

Este vorba de un ordin din anul 2018. "În 15 martie, voi semma un ordin care completează acest ordin (...) voi reglementa definitiv această situaţie, ca medicul să fie autoritatea care decide modalitatea de transport", a spus Vela.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a spus joi, la audierile din Parlament, că a dispus o anchetă la Arestul Capitalei şi încă una la Direcţia medicală, în cazul fostului ministru al Sănătăţii, Sorina Pintea, şi a precizat că va schimba un ordin pentru cei din arest.

"Am dispus o anchetă la arestul Capitalei şi încă o anchetă la nivelul Direcţiei medicale, pentru a vedea dacă medicul şi-a făcut datoria. Am primit şi un răspuns, vom lua şi măsuri, chiar şi sezisarea procurorului", a declarat, joi, şeful de la Interne.

Avocații Sorinei Pintea au depus o sesizare către Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din București, reclamând că fostului ministru i-au fost încălcate mai multe drepturi, că a fost expusă în situația în care se află, adusă în cătușe la medic și împinsă de un agent din escortă.

La întoarcerea în arest, Pintea a fost surprinsă cu lacrimi în ochi, într-o stare deplorabilă și încătușată.

Sorina Pintea a fost scoasă din Arestul Central și dusă din nou la spital din cauza problemelor de sănătate cu care se confruntă.

Recent, Sorina Pintea a anunțat că a fost diagnosticată cu o boală autoimună gravă, dermatomiozită.

Renate Weber a anunțat miercuri seara că Avocatul Poporului s-a autosesizat în acest caz.

Tribunalul Bucureşti a decis, sâmbătă, arestarea preventivă pentru 30 de zile a fostului ministru al Sănătăţii, Sorina Pintea. Decizia nu este definitivă. 

Ea este acuzată că a luat de mită sumele de 10.000 de euro şi 120.000 lei, bani ce reprezintă un procent de 7% din valoarea unui contract.

×
Subiecte în articol: Marcel Vela sorina pintea