x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Medic oncolog de la Spitalul Județean Suceava, acuzat că a luat mită de la 64 de pacienți

Medic oncolog de la Spitalul Județean Suceava, acuzat că a luat mită de la 64 de pacienți

de Redacția Jurnalul    |    20 Ian 2023   •   15:29
Medic oncolog de la Spitalul Județean Suceava, acuzat că a luat mită de la 64 de pacienți

Un medic oncolog de la Spitalul Județean Suceava a fost reținut de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava după ce ar fi luat mită de la 64 de pacienți. Doctorița ar fi primit, pe lângă sume de bani, miere de albine, cașcaval, cafea, bomboane de ciocolată sau brânză.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, echipe coordonate de un procuror, constituite din polițiști de la Serviciul Județean Anticorupție Suceava, au constatat săvârșirea infracțiunilor flagrante de luare de mită și de dare de mită în cadrul secției de oncologie a Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava și au făcut joi percheziţii în incinta acestei secții, precum și la domiciliul unei persoane fizice.

Tot joi, procurorul a dispus reținerea pentru 24 de ore a unei suspecte. Aceasta este cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată (64 de acte materiale).

Cercetările efectuate până în prezent în cauză au relevat că inculpata, în calitate de medic specialist oncolog la Spitalul Județean de Urgență Suceava, în perioada aprilie 2022-19 ianuarie 2023, în mod repetat, a acceptat promisiunea de a primi o sumă de bani, a pretins și a primit diferite sume de bani, respectiv 50 de lei, 100 de lei, 200 de lei, 50 de euro, sau alte foloase -miere de albine, cașcaval, cafea, bomboane de ciocolată, brânză etc.- de la 64 de persoane, pacienți sau aparținătorii acestora, pentru îndeplinirea actelor medicale referitoare la tratamentul și asistența anti-cancer care trebuiau realizate gratuit.

În sarcina inculpatei s-au reținut 64 de acte materiale de luare de mită, din care 62 au fost comise într-un interval scurt de timp, respectiv în 7 zile lucrătoare consecutive din luna decembrie 2022.

Vineri, procurorul a înaintat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Suceava propunerea de arestare preventivă a inculpatei, pentru o perioadă de 30 de zile.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: medic mita