x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Medicul-şef al ATI de la Spitalul de Arşi, Adrian Stănculea, audiat de poliţişti

Medicul-şef al ATI de la Spitalul de Arşi, Adrian Stănculea, audiat de poliţişti

15 Iul 2016   •   14:20
 Medicul-şef al ATI de la Spitalul de Arşi, Adrian Stănculea, audiat de poliţişti
Sursa foto: Adrian Stănculea, șeful ATI de la Spitalul de Arși / Captură video Antena 3

Medicul-şef al secţiei de Terapie Intensivă (ATI) de la Spitalul de Arşi, Adrian Stănculea, a fost audiat de poliţiştii Serviciului Omoruri al Poliţiei Capitalei, în dosarele de ucidere din culpă deschise după decesul a două persoane în această unitate sanitară.

Vineri a fost audiată şi asistenta-şefă a ATI de la Spitalului de Arşi, cei doi fiind primii care dau declaraţii în acest dosar.

Stănculea nu a dorit să dea declaraţii presei la ieşirea de la audieri, susţinând că tot ceea ce a spus până acum a fost interpretat în mass-media în sensul dorit de acestea.

Audierile vor continua în aceste dosare, urmând să vină la Poliţie întreg personalul al secţiei de Terapie Intensivă al Spitalului de Arşi.

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu şi efectuează o anchetă cu privire la situaţia de la Spitalul de Arşi din Bucureşti.

"Sesizarea din oficiu şi ancheta vizează posibila încălcare a art. 22 şi art. 34 din Constituţia României privind dreptul la viaţă şi la integritate fizică şi psihică şi dreptul la ocrotirea sănătăţii", a precizat Avocatul Poporului.

O femeie a murit la Spitalul de Arşi din Bucureşti, după ce grupa de sânge i-a fost determinată incorect şi i-a fost administrată altă grupă decât cea pe care o avea.

Un al doilea caz se referă la un bărbat internat în secţia ATI a Spitalului de Arşi, care a fost fotografiat având o rană invadată de viermi. Sursa: AGERPRES

×