x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Ministerul Justiției reia procedura de selecție a magistratului de legătură român cu Italia

Ministerul Justiției reia procedura de selecție a magistratului de legătură român cu Italia

de Redacția Jurnalul    |    27 Iun 2024   •   12:15
Ministerul Justiției reia procedura de selecție a magistratului de legătură român cu Italia

 Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a transmis că a instituția a publicat anunțul privind reluarea procedurii de selecție a magistratului de legătură cu Italia.

Candidații magistratți își pot depune dosarele în perioada 27 iunie – 10 iulie 2024.

„Fac apel către magistrații români și îi încurajez să se înscrie la această procedură de selecție. Statul român are nevoie de dumneavoastră pentru a aduce înapoi în ţară fugarii! Italia se află în topul țărilor din care au fost aduși cei mai mulți fugari. Dar și una dintre țările în care și-au găsit refugiul mai mulți fugari români celebri. Este nevoie de o persoană care să accelereze toate formele de cooperare judiciară în materie penală și civilă dintre cele două state”, spune, joi, Alina Gorghiu, pe pagina sa de Facebook.

Cel care ar putea să fie numit magistrat de legătură cu Italia trebuie să fie cetățean român cu domiciliul în România, să fie judecător, procuror sau personal de specialitate juridică asimilat, potrivit legii judecătorilor și procurorilor, să cunoască la nivel avansat (scris și vorbit) limba italiană, să aibă vechime în magistratură de cel puțin 12 ani și o experiență practică în domeniul cooperării judiciare internaționale în materie penală și civilă.

Durata mandatului magistratului de legătură este de 3 ani, cu posibilitatea reînnoirii o singură dată și se stabilește prin ordin al ministrului justiției.

(sursa: Mediafax)

×