x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Morţi sub presiunea anchetelor DNA

Morţi sub presiunea anchetelor DNA

de Dan Constantin    |    14 Apr 2016   •   12:31
Morţi sub presiunea anchetelor DNA
Sursa foto: Diana Oros

Ludovic Orban intră în cladirea DNA și iese complet transfigurat. După o ora de discuție cu procurorii nu mai este candidat la Primăria Capitalei, nici deputat, nici prim vice președinte al PNL.O acuzație confuză l-a adus pe Orban la statutul de cadavru politic sub control judiciar. A ieșit doborât, eliberat forțat de sarcinile politice, dar pe picioarele lui. Alți interogați au avut însă evoluții dramatice în timpul anchetelor,întâlnirile cu procurorii anticorupție având efect letal.

Dragoș Alexandru Drăghici a fost director general al companiei CFR MARFĂ până în 2 februarie 2014. Venise cu entuziasm în funcție, potrivit celor care l-au cunoscut era hotărât să scoată spre lumină compania. Destinul acestui om tânăr a luat o turnură tragică după ce la 22 ianuarie 2014, Gruia Stoica, proprietarul  companiei concurente-GFR, a fost reținut și arestat de procurorii DNA. O poveste rocambolească născută în vârtejul unei licitatii pentru transportul cărbunelui pentru Complexul Energetic Oltenia îl pune pe Dragoș Drăghici în postura de suspect de divulgarea ofertei CFR MARFĂ, în folosul GFR, prin intermediul  avocatului Doru Boștină. În 28 ianuarie Dragoș Drăghici face un atac cerebral care îi provoacă decesul în 2 februarie. Procurorii nu au produs probe împotriva managerului CFR MARFĂ.

Conexiuni periculoase

Gruia Stoica și Doru Boștină sunt inculpati  de DNA pentru cumpărare de influență. Procesul se încheie cu sentințe definitive fără executare a pedepselor- 2 ani și 6 luni pentru Stoica , 1 an cu suspendare pentru Boștină.

Investigațiile noastre găsesc o conexiune ce poate da și o altă interpretare morții lui Dragoș Alexandru Drăghici. În perioada intrării licitației în vizorul DNA, Ioana Băsescu  se afla în centrul dezvăluirii legăturilor cu Gazprom. NIȘ PETROLEUM , subsidiara Gazprom,autentificase actele de achiziții ale benzinăriilor la cabinetul notarial Ioana Băsescu. Antena 3 proba în ianuarie 2014 cu documente implicarea familiei prezidențiale în afacere. Băsescu era ros de întrebarea CINE A FURNIZAT INFORMAȚIILE? Între suspecți pentru scurgerea de informații apare Dragoș Alexandru Drăghici, fost manager la NIȘ PETROLEUM.

Lista scurtă a deceselor

În 3 februarie 2014,a doua zi după decesul  directorului general al CFR MARFĂ, moare la Suceava deputatul Mircea Grosaru. Era un apropiat al președintelui Camerei de Comerț, Mihail Vlasov, dușmanul lui Băsescu Traian. Cauza decesului- infarct. Grosaru avea 61 de ani, fusese sportiv de performanță. Apare, post mortem, în înregistrarile din dosarul DNA pentru dare de mită. Vlasov, a fost achitat de prima instanță.

George Claudiu Dumitru, 36 de ani,a plecat de la DNA și după câteva zeci de minute moare în Stația de metrou Universitate, lovit de tren. Varianta sinuciderii este acceptată de procurori. Era martor cheie în procesul lui Adamenscu, prietenul lui Băsescu . Ziua fatală-22 mai 2014.

Ulm Spineanu, fost ministru al Reformei, intrat apoi în partidul lui Dan Voiculescu, moare  la 29 aprilie 2006 în sediul Cercetărilor Penale, unde fusese chemat pentru o declarație într-un dosar de corupție.Salvarea a sosit după 49 de minute!

×
Subiecte în articol: deces dna