x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Predoiu, discuții cu NCA, lider în combaterea traficului de droguri și a infracțiunilor asociate

Predoiu, discuții cu NCA, lider în combaterea traficului de droguri și a infracțiunilor asociate

de Redacția Jurnalul    |    15 Feb 2024   •   20:23
Predoiu, discuții cu NCA, lider în combaterea traficului de droguri și a infracțiunilor asociate
Sursa foto: Lucian Alecu

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a avut o întâlnire cu delegația reprezentanților National Crime Agency (NCA), lider în combaterea traficului de droguri și a infracțiunilor asociate.

Întâlnire marchează un moment important în consolidarea relațiilor bilaterale dintre România și Marea Britanie în domeniul luptei împotriva criminalității transfrontaliere.

Discuțiile s-au concentrat pe probleme actuale și provocări în domeniul traficului de droguri și al spălării banilor, subliniind importanța unei abordări holistice în combaterea acestor fenomene.

Un punct central al întâlnirii a fost decizia de a crea o platformă de cooperare între Ministerul Afacerilor Interne și National Crime Agency. Această platformă va facilita schimbul de informații și bune practici, va sprijini inițiativele comune și va consolida eforturile în vederea eradicării rețelelor de trafic de droguri și a infracțiunilor financiare asociate.

„Crearea platformei de cooperare între Ministerul Afacerilor Interne și National Crime Agency se încadrează într-o cooperare polițienească mai structurată, pe care dorim să o construim cu autoritățile polițienești din Regatul Unit pentru combaterea crimei organizate și a traficului de droguri și de persoane. Suntem hotărâți să lucrăm împreună pentru a îmbunătăți siguranța cetățenilor noștri și a proteja valorile noastre democratice”, a spus Cătălin Predoiu.

Această colaborare subliniază angajamentul ferm al ambelor părți în lupta împotriva criminalității organizate și a traficului de droguri la nivel internațional și pune bazele unei cooperări extinse în viitor.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: nca predoiu droguri