x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Nicușor Dan: PUZ-ul Sectorului 5 a fost anulat definitiv de Curtea de Apel

Nicușor Dan: PUZ-ul Sectorului 5 a fost anulat definitiv de Curtea de Apel

12 Iul 2022   •   16:29
Nicușor Dan: PUZ-ul Sectorului 5 a fost anulat definitiv de Curtea de Apel

Curtea de Apel București a anulat, printr-o decizie definitivă, și PUZ-ul Sectorului 5, spune, marți, primarul general al Capitalei, Nicușor Dan: „Se confirmă, dacă mai era necesar, că urbanismul ultimilor ani a însemnat, în toate sectoarele Capitalei, o dezvoltare haotică și ilegală”.

„Ieri (luni - n.r.), în aceeași zi în care aduceam la cunoștința bucureștenilor faptul că instanța a suspendat lucrările la două construcții ilegale din centrul Capitalei, (edificarea unor blocuri pe spațiul verde, în jurul unui palat vechi de 110 ani și demolarea ilegală a unor clădiri vechi), Curtea de Apel București a anulat, printr-o decizie definitivă, și PUZ sector 5. Se confirmă, dacă mai era necesar, că urbanismul ultimilor ani a însemnat, în toate sectoarele Capitalei, o dezvoltare haotică și ilegală”, scrie pe Facebook Nicușor Dan.

El apreciază Planurile Urbanistice Zonale ca fiind „extrem de nocive pentru București”.

„Aceste Planuri Urbanistice Zonale, extrem de nocive pentru București, au permis distrugerea spațiilor verzi, supraaglomerarea traficului care a dus la creșterea poluării și au destabilizat piața de investiții. Acum, din aceste cinci PUZ-uri de sector, trei sunt anulate definitiv (PUZ-urile sectoarelor 3,5 și 6), iar celelalte două sunt suspendate (PUZ sector 2 și 4)”, conchide Nicușor Dan.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: nicusor dan