x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Noi dezvăluiri șocante în dosarul de corupție al judecătoarei drogate din Suceava. Ce sfaturi dădea infractoriilor

Noi dezvăluiri șocante în dosarul de corupție al judecătoarei drogate din Suceava. Ce sfaturi dădea infractoriilor

de Redacția Jurnalul    |    25 Oct 2023   •   16:15
Noi dezvăluiri șocante în dosarul de corupție al judecătoarei drogate din Suceava. Ce sfaturi dădea infractoriilor
Sursa foto: Unsplash.com

Noi dezvăluiri șocante au apărut în dosarul de corupție și colaborare cu traficanții de droguri din Suceava, unde o judecătoare a fost plasată în arest preventiv pentru 30 de zile. Judecătoarea Ana Maria Chirilă de la Tribunalul Suceava a fost acuzată că s-a implicat într-un rețeaua infracțională, ajutând traficanții de droguri și infractorii în diverse moduri.

Potrivit Curții de Apel București, magistratul a fost identificat drept un membru activ al grupului infracțional pe care l-a protejat. Aceasta nu numai că le-a furnizat infractorilor informații din dosarele judiciare, dar și i-a sfătuit să fugă în Italia, cunoscută drept un refugiu pentru infractori, pentru a evita justiția românească. Nu este prima dată când infractori celebri au ales să se ascundă în Italia, precum fosta șefă a DIICOT, Alina Bica, sau președintele CJ Neamț, Ionel Arsene.

Judecătoarea Chirilă a mers și mai departe, oferind infractorilor sfaturi cu privire la modul în care să evite interceptarea telefonică, sugerându-le când să-și schimbe dispozitivele. În schimb, ea primea recompense, inclusiv droguri, bijuterii, vacanțe și produse alimentare.

Relațiile strânse dintre judecătoare și traficanții de droguri au ajuns la punctul în care ea a botezat copilul unuia dintre infractori.

Într-un alt aspect șocant, partenerul de viață al judecătoarei, care ar fi fost membru al rețelei de traficanți de droguri, se presupune că este chiar iubitul acesteia. Mai mult, se susține că ea a beneficiat de serviciile unei persoane plătite pentru a-i oferi protecție și pază.

Pe lângă aceste acuzații grave, judecătoarea Ana Maria Chirilă este învinuită că, în calitate de magistrat, a dezvăluit suspecților că erau investigați penal și le-a furnizat informații despre măsurile luate într-un dosar de către DIICOT.

Pe lângă aceste acuzații, ea este învinuită de trafic de influență. În legătură cu deținerea de droguri, se afirmă că în perioada septembrie - octombrie 2023, judecătoarea a deținut droguri de mare risc în locuința sa pentru consum personal, facilitând, în anumite momente, consumul de droguri la domiciliul său pentru alte persoane.

Judecătoarea lucra la Tribunalul Suceava de la sfârșitul anului 2019, când, printr-o decizie a Secției pentru judecători a CSM, a fost transferată de la Judecătoria Cluj-Napoca.

×
Subiecte în articol: Ana Maria Chirilă judecatoare