x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie O companie din Galați, prinsă în flagrant, în timp ce executa activități miniere fără a avea licență

O companie din Galați, prinsă în flagrant, în timp ce executa activități miniere fără a avea licență

04 Noi 2022   •   08:40
O companie din Galați, prinsă în flagrant, în timp ce executa activități miniere fără a avea licență

O companie din județul Galați a fost prinsă în flagrant în timp ce executa activități miniere fără a avea licență. Anchetatorii au oprit activitățile de pe șantier și au confiscat mai multe utilaje în valoare de peste 400.000 de lei.

Descoperirea a fost făcută în timpul unei acțiuni care a avut loc joi în satele gălățene Hanu Conachi și Lungoci.

„În urma celor 6 percheziții domiciliare efectuate la data de 3 noiembrie, în comuna Fundeni - satul Hanu Conachi și satul Lungoci, a fost constatată săvârșirea, în flagrant delict, de către reprezentanții uneia dintre societățile verificate, a infracțiunii de executare de activități miniere fără permis sau licență”, a anunțat Poliția.

La finalul acțiunii, anchetatorii au confiscat mai multe utilaje și materiale.

„A fost luată măsura indisponibilizării a două excavatoare pe șenile, a unei stații fixe de sortare și a unei autobasculante, în valoare totală de 417.350 de lei. De asemenea, au fost ridicate documente contabile, împreună cu specialiștii antifraudă din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați, în vederea conturării prejudiciului înregistrat în dauna bugetului de stat și a fost dispusă măsura indisponibilizării a 3.500 de metri cubi de agregate minerale, în valoare de 122.500 de lei”, au precizat polițiștii.

De asemenea, în timpul raziei, au fost identificate două persoane fizice care munceau fără a avea contracte individuale de muncă. Verificările au fost făcute în cadrul unui dosar penal de evaziune fiscală și executarea de activități miniere fără permis sau licență.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: fara licenta