x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Patronul Fermei Dacilor, Cornel Dinicu, a scăpat de arest. Ce au decis magistrații

Patronul Fermei Dacilor, Cornel Dinicu, a scăpat de arest. Ce au decis magistrații

de Redacția Jurnalul    |    01 Feb 2024   •   17:51
Patronul Fermei Dacilor, Cornel Dinicu, a scăpat de arest. Ce au decis magistrații
Sursa foto: Cornel Dinicu

Patronul Fermei Dacilor, Cornel Dinicu, a scăpat de arest după o decizie recentă a magistraților. Tribunalul Prahova a dat curs contestațiilor depuse de cei trei administratori ai complexului turistic împotriva prelungirii mandatelor de arestare emise de Judecătoria Ploiești.

 

Dinicu, cunoscut ca fondator al complexului construit fără autorizații și în grija căruia se afla, a fost eliberat din arestul preventiv și plasat sub arest la domiciliu. Ceilalți doi administratori au fost supuși controlului judiciar, conform deciziei instanței.

”Admite în parte contestaţiile formulate de contestatorii-inculpaţi Dinicu Cornel, în prezent arestat în CRAP-IPJ Prahova, Ristin Vitomir-Adrian şi Ilie Adelina-Elena împotriva încheierii nr. 10 din data de 29.01.2024 pronunţată de Judecătoria Ploieţti în dosarul nr. 1725/281/2024. Desfiinţează încheierea contestată şi în rejudecare: Respinge propunerea de prelungire a măsurii arestării preventive şi a măsurii arestului la domiciliu formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova în dosarul de urmărire penală nr. 393/P/2023”, este soluţia pronunţată joi de Tribunalul Prahova.

Magistraţii au înlocuit arestul preventiv cu cel la domiciliu în cazul lui Cornel Dinicu, pe o perioadă de 30 de zile, începând din 1 februarie. El are interdicţia de a comunica, direct sau indirect, cu inculpaţii, cu persoanele vătămate sau membrii de familie ai acestora şi ale victimelor decedate, cu martorii şi experţii desemnaţi în cauză.

În cazul celorlalţi doi administratori, instanţa a dispus înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar pe o perioada de 60 de zile.

Decizia Tribunalului Prahova este definitivă.

×
Subiecte în articol: cornel dinicu arest la domiciliu