x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Percheziții în Botoșani, la persoane bănuite că efectuau intervenții chirurgicale ilegale pe animale

Percheziții în Botoșani, la persoane bănuite că efectuau intervenții chirurgicale ilegale pe animale

de Redacția Jurnalul    |    25 Noi 2022   •   22:05
Percheziții în Botoșani, la persoane bănuite că efectuau intervenții chirurgicale ilegale pe animale

Polițiștii din Botoșani au făcut vineri trei percheziții la persoane bănuite că au făcut intervenții de tăiere a cozilor și urechilor unor câini. Polițiștii au găsit șase câini care aveau tăiate cozile și urechile și fac cercetări pentru schingiuirea animalelor.

Potrivit IPJ Botoșani, polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor au făcut trei percheziții în județ la locuințele unor persoane bănuite de comiterea infracțiunii de „intervenții chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal”.

În urma acestora au fost ridicate mai multe bunuri care prezintă interes în cauză.

Au fost identificați șase câini adulți, din rasa Doberman, care prezentau modificări la nivelul cozii și urechilor. La patru dintre aceștia modificările la nivelul cozii erau recente, iar din cauza leziunilor provocate, polițiștii au extins urmărirea penală și sub aspectul comiterii infracțiunii de schingiurea animalelor.

De asemenea, în cele 3 locații, au fost identificați 63 de câini, de diferite rase, care erau deținuți fără respectarea prevederile legale privind bunăstarea și deținerea animalelor, motiv pentru care proprietarii acestora au fost amendați cu 7.000 de lei.

Trei persoane au fost duse la sediul poliției pentru audieri.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea procurorului de caz, urmând ca în funcție de rezultatele acestora să fie dispuse măsuri legale.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: perchezitii caini