x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Percheziții la o grupare care a introdus în România 186 de kilograme de heroină

Percheziții la o grupare care a introdus în România 186 de kilograme de heroină

de Redacția Jurnalul    |    09 Oct 2023   •   21:00
Percheziții la o grupare care a introdus în România 186 de kilograme de heroină

Polițiștii și procurorii DIICOT fac luni trei percheziții domiciliare în județul Argeș la o grupare care ar fi introdus în România 186 de kilograme de heroină.

Potrivit IGPR, în 26 mai 2022, membrii unei grupări infracționale organizate formată din cetățeni români și străini ar fi introdus în România, prin Portul Constanța, 186 de kilograme de heroină, disimulată în 16 tone de curmale importate din Iran. Operațiunea de import a fost utilizată ca paravan pentru introducerea drogurilor în România.

Întrucât în cursul urmăririi penale a rezultat intenția grupării de a transporta drogurile în Ucraina, s-a transmis autorităților judiciare din această țară o cerere de comisie rogatorie internațională, prin intermediul căreia a fost solicitată realizarea mai multor activități judiciare, inclusiv realizarea unei livrări supravegheate, cu substituirea drogurilor.

În urma cooperării judiciare, au fost prinși în flagrant, pe teritoriul Ucrainei, doi români, care ar fi preluat și deținut transportul supravegheat, aceștia fiind reținuți și, ulterior, arestați preventiv.

Din cercetările efectuate a rezultat că persoanele cercetate ar fi fost coordonate de un cetățean turc, aflat pe teritoriul României. Acesta urmează să fie dus luni la audieri la sediul DIICOT.

Activitățile de investigație au beneficiat de sprijinul Euroiojust și Europol.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: perchezitii diicot heroină