x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Cutremur în PSD! Primarul din Botoşani, dus la DNA. Andrei Cosmin, suspectat de angajări preferențiale

Cutremur în PSD! Primarul din Botoşani, dus la DNA. Andrei Cosmin, suspectat de angajări preferențiale

de Redacția Jurnalul    |    02 Feb 2024   •   10:34
Cutremur în PSD! Primarul din Botoşani, dus la DNA. Andrei Cosmin, suspectat de angajări preferențiale

Primarul din Botoșani a fost adus de procurori la sediul DNA Suceava. Edilul Andrei Cosmin, membru PSD, este suspectat că ar fi implicat în mai multe angajări pe criterii preferențiale.

În paralel, sediul Primăriei Botoșani și Direcția de Taxe și Impozite sunt percheziționate de procurori.

La sosirea la sediul DNA Suceava, primarul i-a salutat pe ziariști, dar nu a făcut declarații.

"Primarul municipiului Botoșani a ajuns în urmă cu puțin timp aici, la Direcția Națională Anticorupție Suceava. Potrivit procurorilor, sunt vizate fapte de corupție din anul 2021, atunci când ar fi fost fraudate mai multe examene de angajare și au avut loc angajări preferențiale la direcția de Taxe și Impozite din cadrul Primăriei Botoșani.

De altfel, de dimineață au avut loc mai multe percheziții, atât la Primăria Botoșani, cât și la Taxe și Impozite, precum și la domiciliul primarului Andrei Cosmin.

Alți doi lideri locali, duși la DNA pentru a fi audiați în legătură cu angajări frauduloase

Acum, acesta a fost adus aici pentru a da explicații în fața procurorilor anticorupție. De asemenea, de dimineață, tot aici, la sediul DNA, a ajuns și Doina Federovici, președinta PSD a Consiliului Județean Botoșani.

Și ea ar urma să dea explicații într-un alt caz penal vizând angajările frauduloase de la Spitalul Mavromati. Tot aici a ajuns și primarul comunei Drăgușeni, care până de curând a fost arestat preventiv, tot pentru angajări fictive. Așadar, o zi de foc aici, la Direcția Națională Anticorupție Suceava", a relatat corespondentul Antena 3 CNN, Paul Ciurari.

Ce spune DNA despre audierea primarului Andrei Cosmin

"Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Suceava, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, săvârșite în cursul anului 2021, de către funcționari publici în legătură cu fraudarea unor concursuri de angajare.

În cursul zilei de 02 februarie 2024, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 2 locații situate pe raza municipiului Botoșani, din care una este sediul unei instituții publice", a precizat DNA într-un comunicat.

×
Subiecte în articol: perchezitii domiciliare botosani